Florida je ve finále konference, na vítězný gól v prodloužení proti Torontu přihrál Gudas

Hokejový obránce Radko Gudas asistoval u vítězného gólu Floridy a pomohl Panthers k postupové výhře nad Torontem 3:2 v prodloužení. Florida sérii ovládla 4:1 na zápasy a do finále Východní konference postoupila podruhé v klubové historii. V dresu Toronta jednu asistenci zaznamenal David Kämpf.

Toronto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radko Gudas během utkání proti Torontu.

Radko Gudas během utkání proti Torontu. | Foto: Dan Hamilton-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Hokejisté Maple Leafs v domácím prostředí potřebovali vyhrát, úvod zápasu jim ale hrubě nevyšel. V čase 3:31 inkasovali v oslabení první gól zápasu z hole Aarona Ekblada a v 17. minutě po trefě Cartera Verhaegheho ztráceli už dvě branky.

Ocenění pro Pastrňáka? Útočník Bostonu je mezi třemi finalisty trofeje pro nejužitečnějšího hráče

Číst článek

Ve druhé části se na snížení podílel Kämpf. Český útočník, zabojoval v rohu hřiště o nahozený puk, vyhrál souboj proti Nicku Cousinsovi a kotouč se po ose Sam Lafferty, Morgan Rielly dostal až za záda gólmana Sergeje Bobrovského.

Vyrovnání se Toronto dočkalo čtyři a půl minuty před koncem základní hrací doby. Švéd William Nylander se prohnal až do zakončení a střelou nad rameno brankáře poslal zápas do prodloužení.

V tom se na gól čekalo 15 minut a 32 sekund. Radko Gudas se v obranném pásmu zmocnil puku, předal ho Nicku Cousinsovi a sprintoval před branku Maple Leafs. Nikým neatakovaný Cousins využil clony českého beka a druhým gólem v aktuálním play off poslal Panthers do finále konference.

„To jsou momenty, o kterých jednou budu vyprávět dětem. Skvělý gól a velký moment pro celý klub. Jsem opravdu nadšený, že jsem dokázal v 75. minutě dohrát do zakončení takovou akci,“ řekl střelec rozhodující branky Cousins.

Výrazný podíl na výhře Panthers měl brankář Bobrovskij. V rozhodujícím duelu zneškodnil 50 střeleckých pokusů a stal se teprve druhým gólmanem v klubové historii, jenž se v play off dostal alespoň na 50 zákroků. Klíčové dva zásahy ruský brankář vytáhl v úvodu prodloužení, kdy nejprve uspěl tváří v tvář proti Calemu Järnkrokovi a poté zneškodnil opakovaný pokus Austona Matthewse.

Faksa dal v letošním play-off první gól a pojistil výhru Dallasu. Carolina vyřadila New Jersey

Číst článek

„Když jsem ho viděl před brankou, zkusil jsem zůstat klidný a čekal jsem na jeho pohyb. Není jednoduché hrát proti hráčům s tak dobrým zakončením. Je to ale výzva a zábava. Jsem rád, že se mi dnes zadařilo,“ uvedl ruský brankář.

Matthews na něj v sérii nevyzrál ani jednou. V pěti zápasech americký kanonýr zaznamenal jen dvě asistence a play-off zakončil s bilancí pěti gólů a šesti nahrávek. „Je to těžké přijmout. Každý bojoval za každého, ale nestačilo to. Je to ten nejsoudržnější tým, jaký jsem tu za těch sedm let zažil,“ řekl zklamaný Matthews.

Ve druhém konferenčním finále v klubové historii a prvním po 27 letech se Panthers utkají s Carolinou. „Víme, že to nebude nic jednoduchého. Zatím ale vůbec nechci myslet na soupeře, chci si užít dnešní postup. Dáme si pár dní volno a pak se na Hurricanes vrhneme,“ řekl Matthew Tkachuk, jenž je s 16 body nejproduktivnějším hráčem Floridy v play-off.

Hokejisté Vegas v domácím prostředí zdolali Edmonton 4:3 a ujali se vedení 3:2 na zápasy. Rozhodující moment přišel v polovině zápasu, kdy Golden Knights vstřelili tři branky v rozmezí 89 sekund. Edmontonu k výhře nepomohly ani dvě trefy Connora McDavida. „Ztratili jsme zápas v 90 sekundách,“ litoval nejproduktivnější hráč základní části NHL.

2. kolo play-off NHL:
Východní konference - 5. zápas:
Toronto - Florida 2:3 v prodl. (konečný stav série 1:4).

Západní konference - 5. zápas:
Vegas - Edmonton 4:3 (stav série 3:2).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme