Hokejové Kladno letos od města nedostane dotaci pěti milionů pro A-tým. Primátor Volf klub kritizuje

Kladno v letošním rozpočtu nepočítá s pětimilionovou dotací pro hokejový A-tým. Primátor Milan Volf (Volba pro Kladno) kritizuje vedení klubu včetně majitele Jaromíra Jágra. Kladenští Rytíři skončili v základní části extraligy poslední a čeká je baráž proti vítězi první ligy.

Kladno (Aktualizováno: 15:51 4. 3. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Kladno s trenérem Otakarem Vejvodou

Hokejisté Kladno s trenérem Otakarem Vejvodou | Foto: Václav Pancer | Zdroj: ČTK

Provoz stadionu město letos opět zaplatí a počítá i s dotací pro mládež, potvrdil dnes ČTK mluvčí radnice Vít Heral.

Soud poslal do vazby Kaderku i Flégla. Oba tenisoví funkcionáři měli zneužívat dotace

Číst článek

„Namísto rozkvětu sportu, který měl na Kladně vždy své místo a prim, sledujeme pouze otřesné výsledky a s nedůvěrou čekáme, jak dopadne závěrečná baráž. Nemluvě o rozprodávání desítek hráčů do ostatních oddílů, za které Jaromír Jágr zinkasoval miliony korun, což se zpětně nikde nepromítlo do kvality mužstva,“ uvedl Volf.

Podle něj se proto vedení radnice poprvé od roku 2011 rozhodlo nezahrnout do rozpočtu dotaci pro A-tým. „Více do chodu nechceme prozatím zasahovat,“ doplnil primátor.

Majitel Jágr

Kladenský hokejový klub Jágrovi zcela patří od roku 2017, do té doby měl podíl 70 procent. Město mu prodalo podíl 30 procent. Do roku 2011 majoritní podíl patřil Jágrovu otci Jaromíru Jágrovi staršímu, který předloni zemřel. Řadu let se věnoval podpoře a rozvoji kladenského hokejového klubu. Jágr mladší byl v roce 2011 označován za zachránce kladenského hokeje.

„Dá se říci, že už byl skoro prodaný do Chomutova. Jedinou šancí, aby zůstal hokej na Kladně, bylo, že to převezmu já,“ řekl už dříve legendární hokejista. Klub měl tehdy ekonomické problémy, přišel totiž o hlavního sponzora a prezident klubu Jaromír Jágr starší přiznal, že nemůže vyloučit, že Kladno licenci prodá.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme