Bitka na ledě, konflikt mezi diváky. Hokejové utkání v Kralupech nad Vltavou nejspíš čeká kontumace

Utkání kvalifikace o účast v příštím ročníku druhé ligy mezi hokejisty Kralup nad Vltavou a Bílinou se nedohrálo. Vyhrocený zápas byl za stavu 3:0 pro domácí předčasně ukončen. Došlo dokonce na konflikt mezi diváky a hostující střídačkou. Potom Bílina odmítla zápas dohrát. Situaci musela dokonce řešit policie.

Kralupy nad Vltavou Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejdříve si brankář Bíliny stěžoval na to, že ho diváci osvěcují laserem. Hlavní pořadatel proto laser jistému fanouškovi zabavil. To ale nebylo všechno. Hostující kapitán František Bakrlík v rohu kluziště ostře dohrál soupeře, kterého následně ještě napadl pěstmi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co se stalo v hokejovém utkání mezi Kralupy nad Vltavou a Bílinou

„V uvedené věci byly oba dotčené kluby písemně vyzvány, aby k projednávanému případu poskytly své stanovisko. Na jejich základě následně příslušné orgány ČSLH rozhodnou, jak postupovat,“ napsal Radiožurnálu Sport manažer sportovního oddělení Českého hokeje Antonín Vansa.

Vulgární gesta

Bakrlík za svoje chování dostal už v zápase od rozhodčích trest. Pak ale na hlavní tribunu ukázal nesportovní až vulgární gesta.

To naštvalo diváky Kralup nad Vltavou, kteří hostující hráče a funkcionáře klubu polili pivem, a pak dokonce jeden z nich vzal ze střídačky Bíliny hokejku a začal s ní hráče na lavičce napadat.

„Postupovat budeme jak z hlediska sportovně-technického, tj. ve věci řešení nedohraného utkání, tak z hlediska disciplinárního, tedy vůči kterým osobám a subjektům bude na základě dostupných důkazů případně zahájeno disciplinární jednání.“

Většina hostujícího týmu opustila střídačku a ve 46. minutě odešla do kabiny. V šatně zůstala a odmítla se na ledovou plochu vrátit. Zápas tak musel být předčasně ukončen.

Radiožurnál Sport kontaktoval jak zástupce hokejového klubu Kralupy nad Vltavou, tak Bíliny. Kvůli pracovnímu vytížení zástupců obou klubů ale vyjádření zatím nedostal.

Mikuláš Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme