Národní tým se utká s Finskem, kde působí bratři Kovařčíkové. ‚Bude to emotivnější,‘ říká Ondřej

Bratři Kovařčíkovi budou v sobotu hrát se svými proti svým. Řeč je o hokejových útočnících českého týmu, kteří hrají ligovou soutěž v zemi dnešního soupeře reprezentace, ve Finsku.

Karlstad (Švédsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bratři v národním týmu. Ondřej a Michal Kovarčíkovi

Bratry Ondřeje a Michala Kovařčíkovy čeká zápas proti Finsku | Foto: Vlastimil Vacek | Zdroj: Profimedia

Česká hokejová reprezentace v sobotu nastoupí na Švédských hokejových hrách proti Finsku. Největší motivaci uspět mají v českém týmu Ondřej a Michal Kovařčíkovi, kteří právě ve Finsku působí na klubové úrovni.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si slova bratrů Kovařčíkových před zápasem proti Finsku

„Je to ještě speciálnější o to, že ve finském týmu máme tři spoluhráče. Já se určitě těším, bude to trochu víc emotivnější. Budeme je chtít určitě porazit, ať je můžeme potom s bráchou trošku poštinkrovat v klubu,“ říká Ondřej Kovařčík, který v sezoně hájí barvy Jukuritu stejně jako jeho bratr Michal.

Znalost soupeře

V utkání proti Švédsku se sourozenci, stejně jako celý český tým, herně trápili. Teď by minimálně jim měla pomoci detailní znalost hráčů soupeře i herní styl.

„Většinu kluků znám z ligy a vím, co od nich čekat, takže určitě to vnímám jako výhodu. Ale na té mezinárodní úrovni je to jiný hokej, hřiště je jinak široké. Ale uvidíme,“ uvědomuje si Michal Kovařčík.

Právě široké kluziště v Karlstadu není vlastní ani jednomu z týmů, ale ve vzájemném utkání by mělo být výhodou spíš pro český celek.

„Oni tam mají taky hodně kluků z finské Ligy a ve Finsku ty plochy nejsou takhle velké. Myslím si, že to bude právě o to lepší pro nás. Oni na to nebudou tolik zvyklí jako Švédové, tam všichni hrají na velkých hřištích. I proto si myslím, že nás tak přehráli. Ale tentokrát to bude určitě lepší zápas,“ věří Ondřej Kovařčík.

Utkání české Finsko začne ve 12 hodin. Přímý přenos odvysílá Radiožurnál Sport.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme