Pastrňák byl blízko druhému hattricku v sezoně, Boston nakonec podlehl Seattlu při nájezdech

David Pastrňák se na ledě Seattlu podepsal pod všechny branky Bostonu, v závěrečném rozstřelu ale ztroskotal na gólmanovi Philippu Grubauerovi a neodvrátil prohru Bruins 3:4 po samostatných nájezdech. Jednu trefu hostů připravil také Pavel Zacha. David Rittich v Edmontonu inkasoval čtyřikrát při prohře Los Angeles 2:4.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pastrňák v šesté minutě ujel obraně Seattlu a střelou nad lapačku poslal Boston do vedení. Druhý gól dal havířovský rodák po Zachově nahrávce v závěru druhé třetiny z hranice brankoviště a Bruins opět odskočili (2:1). Seattle ve třetím dějství zásluhou Vince Dunna a Olivera Bjorkstranda vývoj otočil, v závěru ale neuhlídal jedinou přesilovou hru Bostonu v utkání.

Palát gólem přispěl k vítězství New Jersey proti Montrealu. Za Vancouver se prosadil Hronek

Číst článek

Tři minuty před koncem základní hrací doby byl Pastrňák blízko druhému hattricku v sezoně. Vyrovnávací branku na 3:3 rozhodčí nejprve přiznali jemu, pak ale našli teč Charlieho Coylea a český kanonýr tak zakončil zápas s bilancí 2+1.

Pastrňák si v sezoně NHL polepšil na 38 branek a mezi střelci se dělí o třetí místo s Nikitou Kučerovem a Zachem Hymanem. V pořadí produktivity je čtvrtý.

V závěrečných nájezdech mohl Pastrňák skórovat znovu, ve třetí sérii ale střelou zápěstím nevyzrál na Grubauera a Boston tak prohrál potřetí za sebou. Bruins přesto natáhli bodovou sérii na šest duelů.

Rittich v brance Los Angeles naskočil potřetí v řadě, na ledě Edmontonu se mu ale nevydařilo. Z 31 střel inkasoval čtyřikrát a měl úspěšnost zákroků 87 procent. Edmonton vyhrál po čtyřech prohrách a v tabulce Západní konference odskočil Kings na rozdíl dvou bodů.

Výsledky NHL:

Washington - Ottawa 6:3, Edmonton - Los Angeles 4:2, Dallas - NY Islanders 2:3 v prodl., Seattle - Boston 4:3 po sam. nájezdech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme