Nečas dal gól a druhý připravil, Carolina ale padla po nájezdech. Kučerov překonal hranici 100 bodů

Útočník Martin Nečas v NHL gólem a asistencí pomohl Carolině k bodu za prohru s Buffalem 2:3 po samostatných nájezdech. Petr Mrázek proti Detroitu zlikvidoval 28 střel, neodvrátil ale prohru Chicaga 2:3 v prodloužení. Tři branky inkasoval při prohře Anaheimu 2:4 s Nashvillem také Lukáš Dostál. Ruský útočník Nikita Kučerov jako první hráč v této sezoně NHL překonal hranici 100 bodů.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Nečas (druhý zleva) se raduje se spoluhráči z Caroliny

Martin Nečas (druhý zleva) se raduje se spoluhráči z Caroliny | Zdroj: Reuters

Nečas bodoval po dvou zápasech a vylepšil svou bilanci na osmnáct branek a 24 nahrávek. Ve třetí minutě zápasu na ledě Buffala se rodák z Nového Města na Moravě zapojil do akce vedoucí k brance Anthonyho DeAngela a ve třetí třetině poslal Hurricanes do vedení 2:1.

Palát gólem přispěl k vítězství New Jersey proti Montrealu. Za Vancouver se prosadil Hronek

Číst článek

V přesilové hře napřáhl v levém kruhu pro vhazování a ranou bez přípravy prostřelil gólmana Ukko-Pekku Luukkonena.

Sabres o minutu a deset sekund smazali jednobrankovou ztrátu a vybojovali prodloužení. V tom branka nepadla a v závěrečných nájezdech domácí zpečetili obrat. Jediným úspěšným exekutorem v závěrečném rozstřelu byl Casey Mittelstadt.

Nečas mohl ve čtvrté sérii odvrátit prohru, forhendová klička mu ale nevyšla a Hurricanes padli podruhé za sebou. Buffalo naopak potřetí v řadě bralo dva body za vítězství.

Mrázek neodvrátil čtvrtou prohru Chicaga v řadě. Proti svému bývalému týmu český gólman zlikvidoval 28 střel, v prodloužení ale nestačil na pokus Patricka Kanea.

Pětatřicetiletý forvard ve svém prvním zápase proti Chicagu, v jehož barvách strávil 16 sezon a vyhrál tři Stanley Cupy, kromě vítězného gólu připravil také ten vyrovnávací a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Dostál v brance Anaheimu dostal po třech zápasech přednost před Johnem Gibsonem, rozjetý Nashville ale nezastavil. Predators dali popáté za sebou alespoň čtyři góly a po výhře 4:2 se posunuli na osmé místo tabulky Západní konference. Anaheim je čtrnáctý.

Produktivní Kučerov

Kučerov pomol Tampě Bay k vítězství na ledě New Jersey 4:1 gólem a třemi asistencemi. Svou bilanci vylepšil na 102 bodů za 38 branek a 64 přihrávek z 59 utkání.

Ruský útočník asistoval u gólů Victora Hedmana, Braydena Pointa a Brandona Hagela. V 59. minutě pak při power play domácích zpečetil výsledek střelou do prázdné branky.

Tampa Bay se posunula v tabulce Východní konference na šesté místo. New Jersey, kterému už v osmém utkání chyběl zraněný brankář Vítek Vaněček, je deváté.

Výsledky NHL:

New Jersey - Tampa Bay 1:4, Pittsburgh - Philadelphia 7:6, Buffalo - Carolina 2:3 po sam. nájezdech, Anaheim - Nashville 2:4, Chicago - Detroit 2:3 v prodl., Winnipeg - Arizona 4:3 v prodl., Columbus - NY Rangers 4:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme