Nečas v NHL pomohl gólem k výhře Caroliny. Kämpf skóroval do prázdné branky

Martin Nečas přispěl v NHL gólem k výhře hokejistů Caroliny 4:1 v Ottawě. David Kämpf zpečetil trefou do prázdné branky vítězství Toronta 7:3 na ledě New Yorku Rangers. Petr Mrázek inkasoval čtyřikrát z 29 střel při prohře Chicaga 1:4 v Edmontonu. Vancouver i díky jedné asistenci Filipa Hronka porazil Tampu Bay 4:1.

New York (Aktualizováno: 8:29 13. 12. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jacob Trouba z New York Rangers a David Kämpf z Toronto Maple Leafs

Jacob Trouba z New York Rangers a David Kämpf z Toronto Maple Leafs | Foto: Bruce Bennett/Getty images | Zdroj: Profimedia

Nečas vyrovnal na 1:1 na konci úvodní třetiny v přesilové hře, když se prosadil z levého kruhu střelou bez přípravy k bližší tyči.

Kämpf dal vítězný gól Toronta při výhře 4:0 nad Nashvillem. Smejkal debutoval v NHL za Ottawu

Číst článek

Zbývající tři góly zápasu vstřelila Carolina v rozmezí 33. až 38. minuty a ve všech měl prsty Sebastian Aho. Finský útočník dal dvě branky, na jednu přihrál a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

Kämpf při hře Rangers bez gólmana vyhrál bruslařský souboj o puk, který vyhodil jeho spoluhráč TJ Brodie z vlastního pásma.

Nepískalo se proto zakázané uvolnění, navíc se českému útočníkovi odrazil kotouč od zadního mantinelu ideálně před prázdnou branku. Kämpf upravil bez problémů skóre na konečných 7:3 a připsal si třetí trefu v posledních čtyřech zápasech.

Hlavními strůjci výhry Toronta byli Auston Matthews (2+2) a Mitchell Marner (2+1).

Mrázek inkasoval v předchozích dvou startech jen jednou, ale rozjetý Edmonton nezastavil. Chicago sice vedlou trefou Connora Bedarda, ale ještě v úvodní třetině překonali českého gólmana zblízka Ryan Nugent-Hopkins a Sam Gagner.

Ve 34. minutě zvýšil Leon Draisaitl, jehož prudkou přihrávku si srazil do vlastní sítě Nikita Zajcev. Skóre uzavřel v přesilové hře na hranici brankoviště osamocený Zach Hyman. Oilers vyhráli poosmé v řadě.

Hronek si připsal druhou asistenci u branky Brocka Boesera na 3:1. Český bek má podíl i na druhém gólu Vancouveru. Po jeho nahození od pravého mantinelu vznikl před brankou závar a po dorážkách několika hráčů se prosadil Boeser, který při risku Tampy Bay bez gólmana zkompletoval hattrick.

Odvolaný trenér

Od hokejistů St. Louis byl odvolán trenér Craig Berube, který Blues v roce 2019 dovedl k triumfu ve Stanley Cupu. U týmu ho dočasně nahradil Drew Bannister. Informoval o tom klubový web.

Sedmapadesátiletý Berube skončil po prohře 4:6 s Detroitem, která byla pro St. Louis čtvrtou porážkou za sebou. Po 28 zápasech mají Blues na kontě 27 bodů a v Centrální divizi jim patří šesté místo.

Výsledky NHL

Ottawa - Carolina 1:4, NY Rangers - Toronto 3:7, Pittsburgh - Arizona 4:2, Nashville - Philadelphia 3:2 v prodl., St. Louis - Detroit 4:6, Edmonton - Chicago 4:1, Vancouver - Tampa Bay 4:1, Vegas - Calgary 5:4 v prodl., Seattle - Florida 4:0, San Jose - Winnipeg 2:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme