Rangers porazili v NHL Columbus. Tým z New Yorku se vyhoupl do čela soutěže

Hokejisté New Yorku Rangers porazili doma Columbus 4:1, jsou prvním týmem aktuálního ročníku NHL se čtyřiceti výhrami a vyhoupli se do čela soutěže. Ve druhém zápase středečního programu, do kterého nezasáhl žádný český hráč, zdolal Edmonton na svém ledě St. Louis 3:2 v prodloužení.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Artěmij Panarin s pukem proti hráčům Columbus Blue Jackets

Artěmij Panarin s pukem proti hráčům Columbus Blue Jackets | Foto: Brad Penner/USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Skóre otevřel v New Yorku ve 28. minutě domácí útočník Artěmij Panarin střelou po vhazování v levém kruhu. Ještě v prostřední třetině zvýšil v přesilové hře Adam Fox.

Hronek znovu bodoval, jeho asistence ale Vancouveru k výhře nepomohla. Detroit zvítězil pošesté v řadě

Číst článek

Špatnou rozehrávku gólmana Igora Šesťorkina potrestal Cole Sillinger a snížil. Rangers pojistili vítězství v poslední minutě dvěma trefami do prázdné branky. Skórovali Chris Kreider a Panarin, který si v utkání připsal tři body a byl vyhlášen první hvězdou.

Rangers dosáhli čtyřicáté výhry v teprve šedesátém utkání sezony, čímž vyrovnali 51 let starý klubový rekord. Deset vítězství vybojovali v únoru, ve kterém prohráli pouze minulý zápas v Columbusu.

St. Louis vedl v čase 4:49 brankami Roberta Thomase a Pavla Bučněviče 2:0. Na přelomu první a druhé třetiny ale vyrovnal Zach Hyman, který se posunul v tabulce střelců na druhé místo. Na kontě má čtyřicet branek.

Zápas rozhodl v prodloužení individuální akci Connor McDavid, který asistoval v základní hrací době u obou branek Edmontonu.

Výsledky NHL

  • NY Rangers - Columbus 4:1 (0:0, 2:0, 2:1) Branky: 28. a 60. Panarin, 35. Fox, 60. Kreider - 44. Sillinger. Střely na branku: 30:31. Diváci: 18 006. Hvězdy zápasu: 1. Panarin, 2. Fox, 3. Trouba (všichni NY Rangers).
  • Edmonton - St. Louis 3:2 v prodl. (1:2, 1:0, 0:0 - 1:0) Branky: 19. a 25. Hyman, 65. McDavid - 3. Thomas, 5. Bučněvič. Střely na branku: 35:34. Diváci: 18 347. Hvězdy zápasu: 1. Hyman, 2. McDavid (oba Edmonton), 3. Thomas (St. Louis).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme