Vaněček jednou inkasoval, ale na ledě Montrealu vychytal výhru. Faksa ukončil střelecký půst

Hokejisté New Jersey zvítězili v NHL i díky 25 zákrokům Vítka Vaněčka v Montrealu 5:1 a připsali si desátou výhru za sebou. Radek Faksa poslal zápas na ledě Tampy Bay svým prvním gólem sezony do prodloužení a zařídil tak Dallasu alespoň bod z prohru 4:5. Tomáš Hertl přihrál na jednu branku San Jose při výhře 5:2 ve Vegas. Asistence Filipa Hronka nestačila Detroitu, který podlehl v Anaheimu 2:3 v prodloužení.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítek Vaněček

Vítek Vaněček | Zdroj: Reuters

Vaněček odstoupil ze zdravotních důvodů před pěti dny z utkání v 51. minutě, ale nevynechal ani jeden zápas a během vítězné série New Jersey startoval sedmkrát od začátku.

Mrázek třikrát inkasoval a neodvrátil prohru Chicaga. Češi v NHL nebodovali

Číst článek

Jediný gól pustil v Montrealu v polovině zápasu, když snížil Jevgenij Dadonov z dorážky do prázdné branky na 1:2. Dvougólový náskok vratil Devils vzápětí Jack Hughes, který nasbíral v utkání tři body (2+1) a stal se první hvězdou.

Vaněček, který byl v létě vyměněn z Washingtonu do New Jersey, si připsal v této sezoně prohru jen v prvním utkání. V premiéře za Devils inkasoval pětkrát, v dalších zápasech si ale vylepšil čísla a chytá s úspěšnost 91,5 procenta.

S průměrem 2,17 obdržených branek na utkání je dokonce v pátý v lize. V obou statistikách je nejlepší z českých gólmanů v soutěži.

Faksa skóroval

Faksa, který v předchozích jedenácti utkáních nebodoval, udeřil v 56. minutě v oslabení a skóroval v NHL poprvé od dubna.

Ke gólu mu pomohla hrubka Michaila Sergačeva, který při při rozehrávce ztratil ve vlastním pásmu mezi kruhy puk a český útočník pohotovou střelou vyrovnal na 4:4. O výhře Tampy Bay rozhodl v prodloužení Alex Killorn.

Vegas dvakrát vedlo, ale ve třetí třetí San Jose otočilo z 1:2 na konečných 5:2. Hertl přihrál na uklidňující čtvrtý gól, který dal Logan Couture v 59. minutě při hře domácích bez brankáře. Český centr získal v posledních osmi utkáních jedenáct bodů (3+8).

Hronek asistoval u prvního gólu zápasu, když se jeho sražená střela od modré čáry dostala k Jonatanu Berggrenovi, který doklepl puk do odkryté branky. Anaheim vyrovnal trefou Masona McTavishe, ale ve 40. minutě vrátil Detroitu vedení Michael Rasmussen.

Hosté dlouho úspěšně hájili těsný náskok, ale neodolali. John Klingberg vynutil v čase 59:13 pro domácí prodloužení, které rozhodl Ryan Strome.

Výsledky NHL:
Buffalo - Vancouver 4:5, Montreal - New Jersey 1:5, Tampa Bay - Dallas 5:4 v prodl., Florida - Washington 5:2, Columbus - Philadelphia 5:4 v prodl., Nashville - Minnesota 2:1, Pittsburgh - Toronto 2:5, Anaheim - Detroit 3:2 v prodl., Vegas - San Jose 2:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme