Nejdelší série bez gólu v kariéře NHL. Ovečkin se proti New Yorku neprosadil, Washington přesto vyhrál 3:2

Hokejisté Washingtonu zdolali na svém ledě New York Islanders 3:2 v prodloužení. Na vítězný gól přihrál Alexandr Ovečkin, který ale protáhl svou nejdelší sérii v kariéře v NHL bez vstřelené branky. Ruský útočník neskóroval ve čtrnáctém utkání v řadě. Winnipeg porazil i díky třem bodům Gabriela Vilardiho (1+2) doma Detroit 5:2.

Washington/Winnipeg Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Washington Capitals v zápase NHL porazili New York Islanders 3:2

Hokejisté Washington Capitals v zápase NHL porazili New York Islanders 3:2 | Foto: Geoff Burke | Zdroj: Reuters

Washington dostali do vedení 1:0 a 2:1 Hendrix Lapierre a Joel Edmundson. Islanders odpověděli trefami Hudsona Faschinga a Anderse Leeho. Vyrovnaný duel rozhodl v přesilové hře Dylan Strome. Vítězný zásah ještě prověřovali rozhodčí u videa, zda gólu nepředcházela hra vysokou holí Toma Wilsona. Branka ale platila.

Výsledky NHL

Washington - NY Islanders 3:2 v prodl.,
Winnipeg - Detroit 5:2,
Los Angeles - Seattle 1:2.

Winnipeg si vypracoval klíčový náskok v rozmezí 28. až 37. minuty, kdy odskočil ze stavu 1:1 na 4:1. Osmou výhru Jets z posledních devíti utkání řídil Vilardi, který bodoval počtvrté v řadě a během série si připsal pět gólů a pět přihrávek.

Při vyhlašování hvězd zápasu jej ale předčili Axel Jonsson-Fjällby (1+1) a Laurent Brossoit, který kryl 26 střel. U obou branek Detroitu, který prohrál počtvrté v řadě, figuroval Patrick Kane (1+1).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme