Bartošák na Slovensku chytat nebude. Ve Spišské Nové Vsi odmítl podstoupit zdravotní prohlídku

Hokejový brankář Patrik Bartošák za Spišskou Novou Ves nakonec chytat nebude. Třicetiletý gólman se po listopadovém předčasném konci v Hradci Králové minulý týden domluvil na spolupráci s předním týmem slovenské extraligy, nakonec však za druhý tým soutěže neodchytá ani jeden zápas. Klub v pondělním prohlášení na webu oznámil, že Bartošák odmítl podstoupit vstupní zdravotní prohlídku, což byla jedna z podmínek spolupráce.

Spišská Nová Ves Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Bartošák

Patrik Bartošák | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

„Byli jsme si vědomi, že případné angažování (Bartošáka) vyvolá vlnu kritiky. V klubu jsme ale v posledních letech dali podobnou šanci i jiným hráčům a v konečném účtování se naše rozhodnutí ukázalo jako správné. Proto jsme i v tomto případě věřili našim pozitivním zkušenostem respektive lidskému přístupu, který se osvědčil a fungoval,“ řekl generální manažer Richard Rapáč.

Gólman Bartošák v Hradci Králové skončil, klub s ním ukončil spolupráci kvůli porušení smlouvy

Číst článek

Zástupci Spišské Nové Vsi se podle jeho slov s Bartošákem před dohodou o spolupráci do konce sezony sešli a měli informace o jeho problémech při minulých angažmá.

V Hradci Králové skončil účastník mistrovství světa 2019 a člen reprezentace na olympijských hrách 2018 a 2022 kvůli závažnému porušení smluvních povinností a opakovaným neomluveným absencím. Předčasně v minulosti skončil i v Třinci, kdy mu Oceláři ukončili smlouvu z důvodu porušení životosprávy. V sezoně 2019/20 řešil psychické problémy alkoholem.

Pomocná ruka

„Jsme si vědomi, že v hráčově minulosti existují události, které jsou právem vnímané kriticky. Ale i přesto jsme věřili, že jsme na základě úspěšné práce s hráči s různými problémy mimo led věřili, že budeme schopni pomoct i Patrikovi,“ podotkl Rapáč. Například v minulé sezoně ve Spišské Nové Vsi úspěšně působil slovenský útočník Martin Réway, který také v průběhu své kariéry řešil řadu nesportovních problémů.

Dohodu s Bartošákem zastavilo neabsolvování zdravotní prohlídky. „Byla jedním ze základních bodů smlouvy. Nezbývá nám tak nic jiného než smlouvu pozastavit,“ dodal Rapáč s tím, že slovenský klub je ochotný podat rodákovi z Kopřivnice pomocnou ruku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme