VIDEO: Znovu Nagano! Radiožurnál přichystal rekonstrukci největšího úspěchu českého hokeje

Radiožurnál Sport ve spolupráci s Radiožurnálem přichystal akci Znovu Nagano, která se konala na den přesně 25 let od slavného hokejového finále. Ze záznamu si můžete poslechnout Speciál Radiožurnálu Sport, ve kterém si můžete připomenout nejvýraznější okamžiky hokejového turnaje.

Video Praha (Aktualizováno: 20:02 22. 2. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zážitky, záznamy, vzpomínky, ale i setkání s aktéry slavného hokejového olympijského triumfu v Naganu se snad nikdy neomrzí.

Trenéra Hlinku jsme všichni respektovali, odvděčil se nám lidským přístupem, přiznává Procházka

Číst článek

Český rozhlas proto přichystal velkou akci v Cinema City Nový Smíchov v Praze. Dvouhodinová talkshow obsáhla rekonstrukcí úspěchu národního týmu zlatého Nagana od příjezdu na olympijské hry až po oslavy na Staroměstském náměstí. Historické záběry ze zápasů komentovali František Kuna a Adam Weidenthaler.

Moderátorské role se na pražském Smíchově se zhostila Lucie Výborná a Jan Pokorný. Na jejich dotazy odpovídali Slavomír Lener, Roman Čechmánek, David Moravec, Liběna Hlinková, Martin Procházka, Robert Reichel, Josef Beránek a další osobnosti.

„Zlomilo se to asi před čtvrtfinále, kdy už na týmu byla obrovská koncentrovanost. Hodně z nás zažilo velký neúspěch ze Světového poháru, kde jsme byli vypískaní v Praze," vzpomínala brankářska dvojka tehdejšího českého týmu Čechmánek.

„Chemie v týmu byla výborná už na letišti, byla strašná sranda. Bylo dobře, že v týmu byli kluci z NHL, kteří s našimi soupeři hráli, byli jsme více otrkaní a nebáli jsme se,“ popisoval Reichel.

„Byl jsem nesmírně dojatý. Poslední dvě minuty jsem byl strašně nervózní a když zápas skončil, rozbrečel jsem se a pak nevím, co bylo dál. Pamatuji si jen, jak jsem prosil kolegu, aby to dojel, že to nezvládnu,“ vzpomíná na finálový zápas tehdejší komentátor Českého rozhlasu Miroslav Augustin.

Záznam z akce najdete na facebookovém profilu Radiožurnálu Sport a YouTube kanálu Radiožurnálu.

rej, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme