Nizozemci si poradili s Američany a jsou ve čtvrtfinále, v něm vyzvou Messiho Argentinu

Prvními čtvrtfinalisty fotbalového mistrovství světa v Kataru jsou Nizozemci, kteří v úvodním osmifinálovém souboji porazili USA 3:1. V další fázi turnaje se střetnou s Argentinou, která ve večerním klání udolala Austrálii 2:1

Dauhá (Katar) (Aktualizováno: 18:01 3. 12. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nizozemci slaví gól proti USA.

Nizozemci slaví gól proti USA. | Foto: Dylan Martinez | Zdroj: Reuters

Nizozemci sice v základní skupině svými výkony úplně neoslnili, do vyřazovacích bojů ale postoupili bez potíží. To Američané vybojovali druhé místo ve skupině B v dramatickém přímém souboji o postup s Íránem.

Jak vypěstovat trávník v poušti. Katarská farma v letních měsících spotřebuje padesát tisíc litrů vody

Číst článek

A překvapivě to byli právě Američané, kteří měli první velkou šanci utkání. Hned ve třetí minutě se sám za nizozemskou obranou zjevil Christian Pulišič, proti jeho střele ale skvěle zasáhl brankář Andries Noppert.

Neproměněná šance mohla tým USA, který byl v úvodních minutách překvapivě aktivnějším týmem, mrzet o to víc, že jen o pár minut později se zničehonic prosadili Nizozemci. Gakpo si naběhl na prvou stranu, zpětnou přihrávkou našel přesně nabíhajícího Memphise Depaye a ten neomylně poslal míč do sítě.

Druhý gól přida evropský favorit v nastavení první půle a byla to akce jako přes kopírák. Přihrávajícím hráčem byl ale tentokrát Dumfries a tím, kdo dostal míč do brány, byl Daley Blind.

Mistrovství světa ve fotbale 2022 Mistrovství světa ve fotbale 2022

Hned po přestávce mohl snížit Ream, nizozemská obrana si ale nakonec poradila. Na druhé straně zase odmítl třetí gól Nizozemců brankář Turner po nešťastném zásahu jeho spoluhráče Zimmermana.

Čtvrt hodiny před koncem měl hned dvě velké šance na snížení Haji Wright. Tu první sice neproměnil, o chvíli později ale díky tak trochu nechtěně dokonalé teči přeci jen dostal míč do sítě - 2:1.

Jenže americké naděje krátce nato zhatil Denzel Dumfries, který využil nepozorné obrany Američanů a v pohodě zakončoval zblízka do brány po centru Blinda. 

Nizozemsko tak dokázalo porazit USA 3:1 a je ve čtvrtfinále mistrovství světa. V něm vyzve Argentinu.

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru - osmifinále (Dauhá, Chalífův mezinárodní):
Nizozemsko - USA 3:1 (2:0)
Branky: 10. Depay, 45.+1 Blind, 81. Dumfries - 76. Wright. Rozhodčí: Sampaio - Boschilia, Pires (všichni Braz.) - Gallo (video, Kol.). ŽK: Koopmeiners, F. de Jong (oba Niz.). Diváci: 44846.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme