Francie protestuje proti neuznání gólu Griezmanna. Obhájci zlata kvůli němu prohráli s Tuniskem

Francouzská fotbalová federace se obrátila na FIFA s oficiálním protestem proti posuzování středečního zápasu Francie s Tuniskem na mistrovství světa. Duel skončil překvapivou porážkou úřadujících šampionů 0:1 poté, co rozhodčí Matthew Conger odvolal vyrovnávací branku Antoinea Griezmanna z osmé minuty nastavení po zásahu VAR a navíc až po závěrečném hvizdu.

Dauhá Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antoine Griezmann reaguje na neuznání své vyrovnávací branky v nastavení proti Tunisku

Antoine Griezmann reaguje na neuznání své vyrovnávací branky v nastavení proti Tunisku | Foto: Marko Djurica | Zdroj: Reuters

Conger nechal po Griezmannově trefě hru krátce pokračovat, než zápas za stavu 1:1 ukončil. Poté ale na popud videorozhodčího zhlédl záznam brankové situace a gól kvůli ofsajdu odvolal. Podle francouzského svazu takový postup není v souladu s pravidly a neuznání branky nebylo správné.

Postup po 16 letech. Australané porazili Dánsko a jsou v osmifinále mistrovství světa, Francie padla

Číst článek

Na podání protestu měla Francie čas 24 hodin od závěrečného hvizdu. Chystané odvolání funkcionáři avizovali už ve středu večer, neupřesnili ale, zda budou protestovat proti neuznání gólu jako takového, nebo proti tomu, že k tomu došlo až po skončení zápasu.

Na postupové matematice ale sporný okamžik nic nezměnil. Francie i přes porážku postoupila do osmifinále z prvního místa skupiny D, Tunisko ani výhra do vyřazovacích bojů neposunula.

Mistrovství světa ve fotbale 2022 Mistrovství světa ve fotbale 2022

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme