Nesnažím se v tréninku přidávat nic nového, říká krasobruslař Březina na své třetí olympiádě

Po úspěšném vystoupení sportovní dvojice Martin Bidař, Anna Dušková se v krasobruslařské aréně představí další český reprezentant. Krátký program mužů čeká na Michala Březinu, který může na rozdíl od svých kolegů z českého týmu těžit ze zkušenosti z předchozích olympijských her.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krasobruslaře Michala Březinu čeká vystoupení na třetích olympijských  hrách.

Krasobruslaře Michala Březinu čeká vystoupení na třetích olympijských hrách. | Foto: Pavel Lebeda | Zdroj: ČOV

„Já si ještě pamatuju, jak jsem přijel do Vancouveru, byli jsme na trénincích a já jsem byl celý měsíc nahecovaný. A tady se cítím zase jinak. Cítím, že mám natrénováno, a vím, že když zajedu to, co umím, a předvedu to, co jsem trénoval, takže to bude v pohodě,“ pochvaluje si Michal Březina, který už bude soutěžit na svých třetích olympijských hrách.

Právě z téhle zkušenosti těží v Pchjogčchangu. V minulosti se dopouštěl chyb třeba jen v tom, že po příjezdu do dějiště her se nechal strhnout atmosférou a snažil se na tréninku zkoušet nové skoky a kombinace, aby ještě vylepšil své jízdy. Jenže mělo to spíše obrácený efekt, protože změny neměl dostatečně zažité. V Pchjongčchangu od něj nic takového neuvidíte.

„Na trénincích v podstatě vlezu na led a jedu si tréninky tak, jako jsem trénoval doma. Nesnažím se tam přidávat nic nového, nesnažím se nic z tréninku ubírat. Nemůžu si na nic stěžovat, všechno funguje tak, jak má,“ říká český krasobruslař.

Jestliže v Pchjogčchnagu zatím nejsou hlediště na většině sportů úplně zaplněna, tak to rozhodně neplatí pro shorttrack a taky pro krasobruslení. Každý soutěžní den jsou tribuny dvanáctitisícové haly zaplněné.

„V Koreji jsou prostě shorttrack a krasobruslení sporty číslo jedna. V shorttracku budou myslím brát všechny medaile, které existujou, ale v krasobruslení mají myslím taky docela našlápnuto. A hlavně díky tomu, že ve Vancouveru vyhrála Kim Ju-na, která pak v Soči byla druhá. Ona ten sport v Koreji vytáhla někam, kde dřív nikdy nebyl. Hlavně kvůli tomu lidi podle mě na krasobruslení chodí. Fakt je to vyprodané,“ popisuje Březina.

Zaplněné hlediště by mělo Michalu Březinovi pomoci k co nejlepšímu výkonu, který by stačil na vylepšení desátého místa, které obsadil český krasobruslař shodně ve Vancouveru i v Soči.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme