Hněv fanoušků, slzavá omluva. Korejskou petici za vyloučení rychlobruslařek podepsalo půl milionu lidí

Korejským rychlobruslařkám Kim Po-um a Pak Či-u hrozí kvůli chování po vypadnutí ve čtvrtfinále stíhacího závodu družstev na olympiádě v Pchjongčchangu vyřazení z reprezentace. Obě totiž za viníka neúspěchu označily třetí členku týmu No Son-jong, což se nelíbilo fanouškům. Petici za vyloučení dvojice závodnic už podepsalo 500 tisíc lidí, přičemž k tomu, aby se jí začala zabývat vláda, stačí 200 tisíc.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Korejské rychlobruslařky

Korejské rychlobruslařky | Zdroj: Reuters

No Son-jong totiž dojela v pondělní čtvrtfinálové jízdě zhruba čtyři sekundy za reprezentačními kolegyněmi, a protože konečný čas se počítá až po dojetí posledního člena týmu, zaostala Korea čtyři vteřiny za postupem.

Ledecká pojede kvalifikaci snowboardistek až v sobotu, pořadatelé vyhověli požadavku týmů

Číst článek

Vyřazení přímo v hale No Son-jong oplakala, protože chtěla případnou medaili věnovat bratrovi a bývalému mistru světa v shorttracku No Čin-kjuovi, který předloni podlehl ve 23 letech rakovině.

Naopak Kim Po-um a Pak Či-u si na výkon týmové kolegyně postěžovaly novinářům. „Stíhačku rozhoduje čas posledního bruslaře a tam se nám dneska nedařilo,“ uvedla Kim Po-um. „Ani jsem nevěděla, že No Son-jong je daleko za námi. Mohl za to hluk v hale,“ přidala Pak Či-u.

Za vyjádření se na ně snesl hněv fanoušků a nepomohla ani slzavá omluva Kim Po-um na emotivní tiskové konferenci. Tam také reprezentační trenér uvedl, že No Son-jong sama chtěla jet závěrečné kolo jet jako poslední. To však rychlobruslařka popřela s tím, že měla jet jako druhá.

„Trénovaly jsme každá jinde, takže jsme ani neměly šanci se potkat, natož spolu mluvit,“ prohlásila No Son-jong, která navíc kvůli administrativní chybě málem přišla o místo na domácí olympiádě. Korejský svaz, který v poslední době čelí obviněním z protežování a týrání závodníků, se za pochybení omluvil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme