Olympijský deník: Ceny lístků na sportoviště? Za finále hokeje můžou fanoušci dát i sedm tisíc korun

Prodej vstupenek na olympijské soutěže nakonec nedopadne tak špatně, jak se pořadatelé obávali. Do konce her zbývá šest dnů a prodáno je kolem jednoho miliónu a osmdesáti tisíc lístků. Přitom nezájem diváků byl největším postrachem korejských pořadatelů.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Severokorejské fanynky na olympijských hrách s vlajkou sjednoceného poloostrova

Severokorejské fanynky na olympijských hrách s vlajkou sjednoceného poloostrova | Foto: Brian Snyder | Zdroj: Reuters

Pokud byste chtěli vyrazit třeba na krasobruslení a sledovat soutěže tanečních párů, ceny vstupenek začínaly v přepočtu na částce 2 800 korun.

Olympijský deník: Fandím vám, protože u vás chceme stavět atomovou elektrárnu

Číst článek

Menší problémy jsou s černým trhem a překupníky. Podle korejských zákonů za takové chování hrozí pokuta až sto tisíc korun, ale přesto policie několik překupníků, včetně cizinců, zatkla.

Překvapením jsou právě cizinci, kteří většinou více lístků nakoupili ve své zemi a přijeli je prodat pod rukou. 

Hlediště úplně zaplněná nejsou, nejvíce překupníků se snaží nabízet lístky na rychlobruslení, finále hokeje nebo slavnostní zakončení her. 

Lístky na čtvrtfinálový zápas českých hokejistů se prodávají minimálně za 1 500 korun, nejdražší přijdou zhruba na 7 000 korun.

David Jakš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme