Střet zájmů či zvýhodňování zakázek. Prokuratura ve Francii nařídila prohlídky u pořadatele olympiády

Francouzská finanční prokuratura ve čtvrtek nařídila prohlídky v sídle organizačního výboru nadcházejících letních olympijských her v Paříži a v kancelářích firem, které mají na starosti organizaci zahajovacího ceremoniálu. Informovala o tom agentura AFP. Úřad vyšetřuje mimo jiné možný střet zájmů či zvýhodňování při udělování zakázek. V sídle organizačního výboru policie provedla prohlídky také letos v červnu, a to kvůli podezření z korupce.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V červnu vyšetřovatelé v kancelářích organizátorů olympiády prováděli prohlídky kvůli jinému případu

V červnu vyšetřovatelé v kancelářích organizátorů olympiády prováděli prohlídky kvůli jinému případu | Foto: Benoit Tessier | Zdroj: Reuters

„Paříž 2024 potvrzuje, že PNF (finanční prokuratura) se ve čtvrtek 18. října dostavila do centrály a obdržela všechny vyžádané informace. Paříž 2024 s vyšetřováním plně spolupracuje jako dosud vždy,“ uvedl podle AFP organizační výbor olympiády.

Využijeme všechny přednosti Paříže. Olympiáda bude úspěchem, říká šéf organizačního výboru Estanguet

Číst článek

V červnu vyšetřovatelé v kancelářích organizátorů olympiády prováděli prohlídky kvůli jinému případu, který se týkal korupce při zadávání zakázek.

Tehdy prohledali mimo jiné také kanceláře firmy Solideo, která má na starosti přípravu infrastruktury pro olympijské hry.

Tentokrát prokuratura nařídila prohlídky u firem Double 2, Ubibene, Obo a Paname 24, které podnikají v oblasti produkční činnosti.

Letní olympijské hry budou v Paříži příští rok od 26. července do 11. srpna.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme