Fanoušci na Staroměstském náměstí přivítali olympijské medailistky Ester Ledeckou a Martinu Sáblíkovou

Dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká a stříbrná medailistka Martina Sáblíková dorazily po příletu z Pchjongčchangu na Staroměstské náměstí, kde je přivítaly stovky fanoušků. Lidé v Praze na sportovce čekali ve velkém mrazu od 15.00, kdy začal doprovodný program.

Video Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na pódiu se jako první objevila krátce po 17. hodině rychlobruslařka Sáblíková. „Jsem hrozně moc ráda, že tu s vámi dneska můžu být a že mám tu medaili na krku. Tak šťastná, jak jsem byla v Pchjongčchangu, jsem byla maximálně, když jsem získala zlato,“ řekla nejúspěšnější česká olympionička ze zimních her.

Sedm medailí je výsledek z říše snů, říká předseda českých olympioniků Kejval

Číst článek

„Pro mě je to neuvěřitelné, jsem hrozně ráda, že jste všichni přišli. Můžu vám jenom říct, těšte se na to, až přijde ta, co tu bude po mně,“ dodala.

Vítězka paralelního obřího slalomu na snowboardu a superobřího slalomu ve sjezdovém lyžování Ledecká před zaplněné náměstí předstoupila za bouřlivého skandování po čtvrt na šest. „Strašně se mi třesou ruce, takže to asi nebude úplně jednoduchý. Budu si muset na vás trošku zvyknout,“ přiznala dojatá Ledecká.

„Tohle je neuvěřitelný. Strašně vám děkuju, že jste tu čekali v té zimě, že jste sem přišli. Já si myslela, že tady bude pár cizinců u orloje, já řeknu ahoj a bude to hotový a zase půjdu,“ zavtipkovala a k fanouškům v první řadě si pak odběhla pro čokoládu.

Vzkaz z Vrchlabí

Prostřednictvím videovzkazu pozdravila fanoušky i bronzová olympijská medailistka ze snowboardcrossu Eva Samková, která dala přednost domácí oslavě ve Vrchlabí.

Trenér Samkové o triumfu Ledecké: Žil jsem v domnění, že to nejde propojit. Hluboce jsem se mýlil

Číst článek

Na pódiu promluvili také bývalý sjezdař a člen trenérského týmu Ledecké Ondřej Bank, trenér Sáblíkové Petr Novák či olympijská vítězka v běhu na lyžích Kateřina Neumannová.

Dorazil i bývalý hokejový brankář Milan Hnilička, který na Staroměstském náměstí slavil naganský triumf před dvaceti lety.

Program na Staroměstském náměstí je plánovaný do 19.00. První část byla věnovaná historickým úspěchům České republiky na olympijských hrách. Druhá část, ve které se objevili olympionici, se zaměřila na letošní soutěže pod pěti kruhy.

První desítky lidí se pod velkým pódiem o rozměrech 12x10 metrů a velkoplošnou obrazovkou objevily i přes chladné počasí už hodinu před začátkem programu. Krátce před 16.00 už jich byly na místě stovky a ozvaly se první sborové pokřiky „kdo neskáče, není Čech“ a „Ester Ledecká“.

Vedle přímých reportážních vstupů nechyběly ani soutěže či hudební vystoupení. Odpolednem provázeli moderátoři Libor Bouček a Martin Hájek.

jgr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme