Indiana přišla o hvězdného Haliburtona, přesto v NBA zdolala vedoucí Boston. Trápení Milwaukee pokračuje

Basketbalisté Indiany zvítězili nad vedoucím týmem NBA Bostonem 133:131 a oplatili mu nedělní porážku. Pacers uspěli přesto, že už ve druhé čtvrtině přišli o svou hvězdu Tyrese Haliburtona, který si poranil sval. Skvěle zahráli náhradníci Indiany, kteří nastříleli 75 bodů. Boston dál drží na prvním místě Východní konference náskok tří výher před Milwaukee, které prohrálo s Utahem 116:132.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Indiany si v NBA poradili s vedoucím celkem soutěže Bostonem Celtics

Basketbalisté Indiany si v NBA poradili s vedoucím celkem soutěže Bostonem Celtics | Foto: Trevor Ruszkowski-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Boston v sobotu zvítězil v Indianapolis 118:101 a také o dva dny později se zdálo, že bude mít navrch, i když nastoupil bez hlavní opory Jaysona Tatuma. V průběhu druhé čtvrtiny si Celtics vypracovali vedení o 11 bodů a domácím se zranil Haliburton, který prožívá životní sezonu. Třiadvacetiletý rozehrávač uklouzl a poranil si stehenní sval natolik, že ho spoluhráči museli odnést do šatny. Rozsah zranění zatím není znám.

Ztráta klíčového spoluhráče ale Pacers spíše motivovala. Třetí čtvrtinu vyhráli 44:33 a Bennedict Mathurin 26 body táhl tým za obratem. Sám pak zařídil vítězství, když byl v poslední vteřině faulován při trojkovém pokusu za vyrovnaného stavu. První dva trestné hody proměnil a třetí schválně nedal, aby už soupeř neměl šanci skórovat.

„Ztráta Haliburtona byla hodně deprimující, ale nakonec z toho byl zápas, který ukázal, jak v téhle sezoně hrajeme. Tým předvedl opravdu skvělé úsilí a velkou vnitřní sílu,“ řekl trenér Indiany Rick Carlisle. Bostonu nestačilo ani 40 bodů Jaylena Browna.

Trápení Milwaukee 

Milwaukee se v poslední době trápí a potvrdilo to i doma proti Utahu nepovedeným prvním poločasem, ve kterém prohrávali už o 33 bodů. Pak sice Bucks snížili na rozdíl osmi bodů, ale Utah už si výhru vzít nenechal. Pět jeho hráčů dalo mezi 19 a 21 body. Lauri Markkanen k výhře přispěl 21 body a 14 doskoky. Milwaukee nepomohl triple double Janise Adetokunba za 25 bodů, 10 doskoků a 11 asistencí.

Oklahoma City zvítězila 136:128 ve Washingtonu a na druhém místě Západní konference už je v těsném závěsu za vedoucí Minnesotou. Shai Gilgeous-Alexander dal za Thunder 32 bodů, Chet Holmgren 31 bodů.

Los Angeles Clippers si spravili chuť po prohře v městském derby s Lakers a zdolali Phoenix 138:111. Clippers stříleli s úspěšností 62,4 procenta a celá základní pětka měla dvouciferný počet bodů v čele s Paulem Georgem, který dal 25 bodů. James Harden přispěl 19 body, sedmi doskoky a 10 asistencemi. Za Phoenix dal Kevin Durant 30 bodů.

Výsledky NBA:

Charlotte - Chicago 112:119 po prodl., Indiana - Boston 133:131, LA Clippers - Phoenix 138:111, Miami - Houston 120:113, Milwaukee - Utah 116:132, Washington - Oklahoma City 128:136.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme