Boston vyhrál napínavý zápas s Miami a dál vládne NBA. Oklahoma si poradila se Sacramentem

Basketbalisté Bostonu zvítězili v NBA na palubovce Miami 110:106 a nadále vládnou celé NBA s náskokem pěti výher. Celtics vedli většinu zápasu a v koncovce odrazili nápor soupeře. Připsali si tak čtvrtou výhru za sebou. Uspěla také Oklahoma City, která doma přehrála Sacramento 127:113 i díky 38 bodům Shaie Gilgeouse-Alexandera a 32 bodům Jalena Williamse.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristaps Porzingis si připsal 25 bodů

Kristaps Porzingis si připsal 25 bodů | Foto: Bob DeChiara-USA TODAY Sports | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Shai Gilgeous-Alexander hrál jako kandidát na cenu pro nejužitečnějšího hráče. Byl neskutečný. I když jsme dělali, co bylo v našich silách, stejně nám dal 38 bodů,“ ocenil výkon soupeře trenér Sacramenta Mike Brown. Oklahoma se díky výhře drží v těsném boji o první místo v Západní konferenci.

Boston nedávno vyhrál v Miami o 33 bodů, ale tentokráte mu byli Heat vyrovnanějším soupeřem. Celtics sice měli až patnáctibodové vedení, Miami však v závěru zabojovalo a 110 vteřin před koncem snížilo na rozdíl pouhých dvou bodů. Hosté ale výhru udrželi zásluhou přesných trestných hodů a dobré obrany.

Boston táhly za výhrou tradiční opory. Jayson Tatum dal 26 bodů, 10 doskoků a 9 asistencí, Kristaps Porzingis měl 25 bodů a Jaylen Brown 20 bodů. „Věděli jsme, že dnes to bude mnohem těžší zápas než ten poslední v Miami. Soupeř byl dnes hodně motivovaný a byl z toho opravdu dobrý zápas,“ řekl Tatum. Miami chyběla hlavní hvězda Jimmy Butler.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme