Embiid se vrátil do sestavy Philadelphie, ale prohře s Golden State nezabránil. Curry nastřílel 37 bodů

Basketbalisté Golden State v NBA zvítězili doma nad Philadelphií 119:107. Výhru zajistil 37 body Stephen Curry, Warriors si pomohli také dobrou obranou a jako první tým v sezoně zastavili pivota Sixers Joela Embiida. Nejlepší střelec soutěže dal jen 14 bodů a skončila jeho série 22 zápasů s minimálně 30 body, navíc se opět zranil. Pro Philadelphii to byla už čtvrtá porážka za sebou.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stephen Curry dribluje kolem Joela Embiida

Stephen Curry dribluje kolem Joela Embiida | Foto: Neville E. Guard-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Embiid prožívá životní sezonu, jenže poslední dva zápasy vynechal kvůli zranění, a i když se v úterý vrátil do hry, nebyl tím nebezpečným kanonýrem. Trefil jen pět z 18 střel, nasbíral osm ztrát a za 29 minut dal jen 14 bodů. To je pro něj nejméně od loňského března, kdy jich dal Chicagu dvanáct. V této sezoně jinak pokaždé pokořil hranici 20 bodů.

Embiid je devátý hráč historie NBA, který nastřílel v zápasu 70 bodů. Philadelphia tak zdolala San Antonio

Číst článek

Čtyři minuty před koncem navíc Embiidovi spadl na koleno Jonathan Kuminga a kamerunský pivot odkulhal do šatny. Kouč Philadelphie Nick Nurse řekl, že zranění nemá nic společného s předchozími problémy. Nejužitečnějšího hráče minulé sezony čeká vyšetření.

Po vyrovnaném prvním poločase trefil Curry na začátku třetí čtvrtiny čtyři trojky a pomohl Warriors získat mírné vedení, které uhájili až do konce. Curry dal celkem osm trojek a znovu vylepšil svůj ligový rekord v počtu tříbodových košů v kariéře. Kuminga přidal 26 bodů. Warriors chyběl Klay Thompson.

Lídr NBA Boston doma zdolal Indianu 129:124. Jayson Tatum k tomu přispěl 30 body, sedmi doskoky a sedmi asistencemi. Dobře ale zahrála celá základní pětka, která se postarala o 113 bodů. Náhradníci jich přidali 16. V závěru si Boston pomohl i důležitými bloky. „Neustále si říkáme, že zápasy vyhrává obrana. A ve středu se o tom tým přesvědčil. Dobrá obrana je v závěru nejdůležitější,“ řekl trenér Bostonu Joe Mazzulla.

Atlanta bez Krejčího

Atlanta opět bez českého reprezentanta Víta Krejčího porazila Los Angeles Lakers 138:122. Trae Young měl 26 bodů a 13 doskoků. Lakers při absenci Anthonyho Davise nepomohlo ani 28 bodů Austina Reavese. LeBron James nasbíral 20 bodů, devět doskoků a osm asistencí.

New York potvrdil velmi dobrou formu a zvítězil doma nad Utahem 118:103. Pro Knicks to byla už osmá výhra v řadě. Donte DiVincenzo k tomu přispěl devíti trojkami a 33 body. Jalen Brunson přidal 29 bodů. Josh Hart měl triple double za 10 bodů, 10 doskoků a 10 asistencí.

NBA:

Atlanta - LA Lakers 138:122, Boston - Indiana 129:124, Chicago - Toronto 107:118, Golden State - Philadelphia 119:107, New York - Utah 118:103.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme