Špionážní drama v basketbalové NBA. Neworští Knicks žalují Toronto Raptors kvůli úniku informací

New York Knicks podali žalobu na svého rivala z Atlantické divize basketbalové NBA Toronto Raptors kvůli údajnému úniku důvěrných informací. Knicks tvrdí, že jejich bývalý zaměstnanec předal více než 3000 videí a datových souborů kanadskému klubu, jenž ho letos v létě zaměstnal a důvěrné informace využíval.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hala Madison Square Garden, kde Knicks hrají domácí zápasy

Hala Madison Square Garden, kde Knicks hrají domácí zápasy | Foto: Eduardo Munoz | Zdroj: Reuters

„Špionem“ byl podle Knicks jejich bývalý zaměstnanec Ikechukwu Azotam, jenž pro ně pracoval v letech 2020-2023. Společně s ním newyorský klub zažaloval nového hlavního trenéra Toronta Darka Rajakoviče, celou organizaci Raptors a jejich mateřskou společnost Maple Leaf Sports & Entertainment a další zhruba desítku nejmenovaných zaměstnanců Raptors.

‚Atlanto, díky!‘ Basketbalista Vít Krejčí končí v týmu Hawks. Strávil v něm jednu sezonu

Číst článek

„Žalovaný Rajakovič a další žalovaní členové Raptors najali Azotama a využili ho jako informátora v organizaci Knicks, aby předal informace, které jim pomohou řídit jejich tým,“ cituje agentura Reuters ze žaloby.

Torotno žalobu nečekalo

Vedení Raptors uvedlo, že je Knicks o stížnosti informovali minulý týden, nesdělili jim ale, že hodlají podat žalobu.

„Jasně jsme deklarovali náš úmysl provést interní vyšetřování a plně spolupracovat. Společnost důrazně popírá jakékoli zapojení do záležitostí, z nichž je obviněna,“ uvedlo vedení klubu v prohlášení.

Podle Knicks poskytl Azotam ilegálně 3358 videosouborů, které zaznamenaly ze strany zaměstnanců Raptors více než 2000 shlédnutí. Soubory obsahovaly rozbory hry soupeřů, přípravu na minulou sezonu, složky skautů a další informace.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme