Vloni zastřelil kočku, teď za svůj čin pyká. Italskému cyklistovi Tiberimu jeho tým vypověděl smlouvu

Cyklistický tým Trek-Segafredo ukončil spolupráci s jezdcem Antoniem Tiberim, který vloni zastřelil vzduchovou puškou kočku. Jednadvacetiletý italský cyklista už v únoru dostal za incident u soudu pokutu 4000 eur (94 tisíc korun), od té doby měl od stáje zastavenou činnost a nepobíral plat. V pátek tým v prohlášení oznámil, že se s Tiberim dohodl na okamžitém ukončení smlouvy.

San Marino Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Italský cyklista Antonio Tiberi během závodu v červnu 2022

Italskému cyklistovi Antoniu Tiberovi jeho tým ukončil smlouvu (ilustrační foto) | Foto: Luca Tedeschi - NurPhoto | Zdroj: Reuters

„Jednání jezdce po dobu jeho suspendace nesplňovalo týmová kritéria pro návrat do závodů,“ uvedla stáj bez bližších detailů.

Bývalého cyklistu Königa naplňuje organizování závodů, čas strávený na kole omezil na šestinu

Číst článek

Juniorský mistr světa v časovce z roku 2019 se k zastřelení kočky, jež shodou okolností patřila ministrovi státu San Marino, kde jednadvacetiletý jezdec žije, u soudu přiznal. Svůj čin Tiberi vysvětlil tím, že střelbou z okna testoval novou vzduchovku a poté, co trefoval dopravní značky, namířil pušku na hlavu kočky. Prý nepočítal s tím, že by mohl zvíře zasáhnout, ani že by jeho zbraň mohla být smrtící.

Za zastřelení kočky se Tiberi již dříve omluvil a zavázal se k tomu, že veškeré své letošní odměny ze závodů daruje organizacím v San Marinu věnujícím se ochraně zvířat. Na stejné účely putoval v době suspendace jeho plat. Incident týmovému kolegovi Mathiase Vacka zmařil nadějně rozjetou sezonu, v jejímž úvodu skončil celkově osmý na Tour Down Under a sedmý na závodu Kolem SAE.

Zastřelená kočka patřila Federicu Pedinimu Amatimu, ministrovi cestovního ruchu a pošt San Marina a bývalé hlavě tohoto malého státu, obklopeného Itálií. Listu Corriere della Sera Pedini Amati už dříve řekl, že bude usilovat o to, aby už Tiberi nesměl mít v San Marinu bydliště.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme