Jumbo chystá pro španělskou Vueltu tým snů. K Rogličovi se přidá čerstvý vítěz Tour Vingegaard

Vyhrát všechny tři grandtourové závody v jedné sezoně. Pro tým Jumbo-Visma je to reálný cíl. S Primožem Rogličem už letos nizozemský tým ovládl Giro d'Italia a v neděli dovezl Jonas Vingegaard žlutý trikot do Paříže, aby podruhé v řadě vyhrál Tour de France. Oba dva cyklisté se v týmu potkají pro závěrečný ze tří nejprestižnějších etapových závodů světa, španělskou Vueltu.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Primož Roglič a Jonas Vingegaard v dojezdu poslední etapy Critéria du Duphiné 2022

Primož Roglič a Jonas Vingegaard v dojezdu poslední etapy Critéria du Duphiné 2022 | Zdroj: Profimedia

Roglič potvrdil svou účast na Vueltě po svém vítězném Giru. Slovinský cyklista chce na španělském závodě získat už čtvrtý triumf. Mezi lety 2019 a 2021 vyhrál totiž tři ročníky po sobě. 

Slovinský cyklista Roglič je vítězem Gira, rozhodlo 26 sekund. Ovládl časovku a sesadil z trůnu Thomase

Číst článek

Slovinec by sám o sobě držel šance týmu Jumbo-Visma na triumf na Vueltě vysoko. Ty však teď ještě vzrostly. K Rogličovi se totiž přidá Jonas Vingegaard, který čerstvě druhý rok v řadě vyhrál celkově Tour de France.

„Uvidíme se v Barceloně. Chci zaútočit s Primožem na výhru v celkové klasifikaci. Budeme dva lídři týmu,“ řekl Vingegaard španělskému deníku Marca. „Teď si dám týden volno a poté se začnu připravovat na Vueltu,“ prozradil pro Eurosport.

Vyhrát v jednom roce Giro a Vueltu dokázali zatím jen tři cyklisté v historii. Naposled se to povedlo Albertu Contadorovi v roce 2008. I double Tour a Vuelta se povedl jen třem cyklistům. Jako poslednímu Chrisi Froomovi v roce 2017.

V cestě stojí obhájce

„Náš cíl je teď vyhrát všechny tři grand tours v jednom roce,“ potvrdil nejvyšší možný cíl manažer týmu Jumbo-Visma Richard Plugge. V případě úspěchu by byla jeho stáj tou úplně první, které by se to povedlo.

Nicméně i přes hvězdné duo lídrů nemá Jumbo-Visma výhru ani zdaleka jistou. Svou účast totiž mimo jiné potvrdil obhájce triumfu Remco Evenepoel, který už s Rogličem letos bojoval o růžový trikot na Giru, ale kvůli nakažení koronavirem předčasně odstoupil.

lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme