Australské cyklistky uctily památku Dennisové. Před týdnem srazilo mistryni světa auto, řídil její manžel

Před startem silničního závodu žen na mistrovství Austrálie v silniční cyklistice byla minutou ticha uctěna památka Melissy Dennisové, rozené Hoskinsové. 30. prosince srazilo dvojnásobnou olympijskou vítězku a mistryni světa auto, které řídil její manžel Rohan Dennis. Zemřela později v nemocnici, uvedl deník The Guardian.

Buninyong (Austrálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Australské cyklistky uctily památku Melissy Dennisové

Australské cyklistky uctily památku Melissy Dennisové | Zdroj: Reuters

Jezdkyně v neděli ráno na startu v Buninyongu nedaleko Ballaratu emotivně uctily památku 32leté matky dvou dětí, která zemřela před týdnem. Dennisová, která během své kariéry působila především pod jménem Hoskinsová, byla v Austrálii populární postavou tohoto sportu, napsal deník The Guardian.

„Mel byla majákem síly, odhodlání a odvahy. Její zářivý duch a houževnatost inspirovaly všechny kolem ní,“ řekla Kate Batesová, bývalá olympijská cyklistka a nyní sportovní komentátorka.

„Mel byla matkou, dcerou, sestrou, velmi milovanou přítelkyní a kromě toho byla olympioničkou, světovou jedničkou a jednou z nejlepších sportovkyň, které kdy australská cyklistika zažila. Ať nás její nezlomný duch inspiruje k tomu, abychom se posouvali vpřed, usilovali o dokonalost a vážili si každého okamžiku tohoto závodu i našeho života,“ dodala před startem závodu na 104,4 kilometrů Batesová.

Štybar ukončí kariéru na cyklokrosovém mistrovství světa v Táboře, stále ale zvažuje jiné disciplíny

Číst článek

Manžel Dennisové, olympijský medailista v cyklistice a dvojnásobný mistr světa, byl obviněn ze způsobení smrti nebezpečnou jízdou, řízení bez náležité opatrnosti a ohrožení života. Byl propuštěn na kauci a v březnu stane před soudem.

Ženský závod Tour Down Under také uctí památku Dennisové minutou ticha před startem první etapy 12. ledna v Hahndorfu v Adelaide Hills.

„Je to opravdu, opravdu těžká situace a soucítíme se všemi zúčastněnými,“ řekla ředitelka závodu Tour žen Annette Edmondsonová, která byla s Denissovou v národním týmu na dráze ve stíhacím závodě družstev.

Mistrovství Austrálie vyhrála cyklistka Ruby Roseman-Gannonová. Druhá skončila jezdkyně týmu Lidl-Trek Lauretta Hansonová a třetí byla týmová kolegyně Roseman-Gannonové Alex Manlyová.

Josef Beneda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme