Salač Velkou cenu San Marina nedojel, ve třídě Moto3 triumfoval domácí Foggia

Motocyklista Filip Salač nedokončil druhý závod mistrovství světa za sebou. Po Velké ceně Aragonie, v níž spadl ze šestého místa, zajel dnes v 18. okruhu do boxů, neboť při kontaktu s jiným jezdcem poškodil motocykl. Pro druhý triumf za sebou si dojel domácí Ital Dennis Foggia a posunul se v pořadí šampionátu na druhou příčku. Salač zůstal sedmnáctý.

Misano Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velká cena San Marina

Velká cena San Marina | Foto: JENNIFER LORENZINI | Zdroj: Reuters

Devatenáctiletý Salač před závodem v Misanu oznámil, že od příští sezony povýší do Moto2. Na okruhu v Misanu se mu ale nedařilo. Až 26. místo v kvalifikaci bylo pro něj letos nejhorším a znamenalo start až z předposlední deváté řady.

Salač si v Moto 3 dojel pro další body, na Velké ceně Británie obsadil čtrnáctou příčku

Číst článek

Brzy se nicméně posouval kupředu a od třetího kola se pohyboval v bodované patnáctce. Ve 14. kole spadl v zatáčce domácí jezdec Romano Fenati, i když jel neohroženě v čele.

O čtyři kola později skončila Grand Prix pro Salače. Za vítězným Foggiou projeli cílem další Italové Niccoló Antonelli a Andrea Migno.

Seriál MS bude pokračovat 3. října Velkou cenou Ameriky v Austinu.

Velká cena San Marina, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Misanu:
Moto3
: 1. Foggia (It./Honda) 39:17,002, 2. Antonelli (It./KTM) -0,565, 3. Migno (It./Honda) -0,817, 4. García (Šp./GASGAS) -2,140, 5. Masiá (Šp./KTM) -3,098, 6. D. Binder (JAR/Honda) -7,633, ...Salač (ČR/KTM) nedokončil.

Průběžné pořadí MS (po 14 z 18 závodů): 1. Acosta (Šp./KTM) 210, 2. Foggia 168, 3. García 168, 4. Fenati (It./Husqvarna) 134, 5. Masiá 122, 6. Antonelli 118, ...17. Salač 46.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme