Na Karlově mostě se objevila formule, historickou památku si pronajali filmaři na natáčení reklamy

Obyvatelé Prahy mohli ve středu v dopoledních hodinách zažít neobvyklou podívanou. Po Karlově mostě se proháněl monopost formule 1. Nejstarší stojící most přes řeku Vltavu v Praze si pronajala rakouská společnost Red Bull na natáčení reklamy.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Monopost formule 1 na Karlově mostě

Monopost formule 1 na Karlově mostě | Zdroj: Prahazdarma.cz

V dopoledních hodinách se stejný vůz, se kterým německý automobilový závodník Sebastian Vettel vyhrál v roce 2011 titul mistra světa, projel po Karlově mostě.

Následně - za doprovodu policie - monopost zavítal i na Hradčanské náměstí, do historického centra a v odpoledních hodinách zakončil jízdu kousek od Staroměstského náměstí.

Podle webu Prahazdarma.cz si rakouská společnost na jeden den pronajala Karlův most za 250 tisíc korun, aby mohla unikátní záběry projíždějícího závodního vozu natočit.

Karlův most ochrání nové ledolamy. Vymění je po patnácti letech, dřevo bude tentokrát z Česka

Číst článek

Stejná společnost už podobné reklamy natáčela v Kitzbühelu, jeho formule jezdila po poušti, na Floridě po pláži, nebo v Istanbulu po mostě, který spojuje evropskou a asijskou část města.

V Česku nebo na Slovensku se možná bude tým pohybovat i v dalších dnech, konkrétní program zveřejněn nebyl.

Naposledy vůz F1 projížděl Prahou v roce 2004, kdy zde exhibiční jízdu po Vysočanech předvedl Rubens Barrichello s ferrari. Do hlavního města v minulosti zavítali i mistři světa Mika Häkkinen, Fernando Alonso a sedminásobný světový šampion Michael Schumacher.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme