Ricciardo v Monaku ovládl i kvalifikaci a má pole position

Z prvního místa do nedělní Velké ceny Monaka formule 1 odstartuje po teprve druhém kvalifikačním triumfu v kariéře Daniel Ricciardo. Za australským pilotem Red Bullu se na slavném okruhu v ulicích Monte Carla seřadili vedoucí jezdci mistrovství světa Sebastian Vettel z Ferrari a Lewis Hamilton z Mercedesu.

Monte Carlo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Ricciardo v monopostu stáje Red Bull.

Daniel Ricciardo v monopostu stáje Red Bull. | Foto: Luca Bruno | Zdroj: AP

Ricciardo i v sobotu potvrdil, že technický profil trati vyhovuje obratnějším vozům Red Bullu. Osmadvacetiletý jezdec navázal na triumfy ze všech tří tréninků a rekordním časem 1:10,810 kvalifikaci vyhrál o dvě desetiny před Vettelem. Lídr šampionátu Hamilton na třetí příčce zaostal o čtyři desetiny.

Velkou cenu Španělska vyhrál Hamilton. Po druhém triumfu za sebou vede před Vettelem o 17 bodů

Číst článek

Osmadvacetiletý Ricciardo si připsal teprve druhou pole position v kariéře. Poprvé z prvního místa odstartoval v roce 2016 právě v přímořském knížectví, tehdy však vedoucí pozici neudržel a dojel druhý za Hamiltonem.

Velkým zklamáním naopak skončila kvalifikace pro druhého jezdce Red Bullu Maxe Verstappena. Nizozemský pilot sice v trénincích v Monaku skončil vždy druhý za Ricciardem, ale v tom dnešním havaroval a poškodil převodovku. Mechanici ji poté nedokázali včas vyměnit, takže Verstappen do kvalifikace nenastoupil a odstartuje z posledního místa.

Nedělní závod začne v 15.00 a Ricciardo v něm bude útočit na druhou výhru v sezoně a celkově sedmou v kariéře. Proti však bude vítěz předchozích dvou Velkých cen Hamilton, který má po pěti závodech na prvním místě průběžného pořadí náskok 17 bodů před Vettelem. Německý pilot, který v Monte Carlu obhajuje loňské prvenství, po dvou triumfech v úvodu sezony třikrát za sebou chyběl na stupních vítězů.

Kvalifikace na Velkou cenu Monaka, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Monte Carlu:
1. Ricciardo (Austr./Red Bull) 1:10,810, 2. Vettel (Něm./Ferrari) -0,229, 3. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,422, 4. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,456, 5. Bottas (Fin./Mercedes) -0,631, 6. Ocon (Fr./Force India) -1,251, 7. Alonso (Šp./McLaren) -1,300, 8. Sainz (Šp./Renault) -1,320, 9. Pérez (Mex./Force India) -1,344, 10. Gasly (Fr./Toro Rosso) -1,411.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme