‚Na lodi každý sám a vzdálenosti mezi námi jdou velké.‘ Na Máchově jezeře trénují mladí jachtaři

Voda a vítr do plachet, tak málo stačí k radosti mladým vyznavačům jachtingu. Na Máchově jezeře mají pro svůj sport ideální podmínky. A v posledních dnech také počasí nabízející v domácích podmínkách dobře trénovat a připravovat se na letní sezonu.

Staré Splavy Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jachting (Ilustrační foto)

Jachting (Ilustrační foto) | Foto: Fotobanka stock.xchng

„Půjdeme na vodu. Převlékněte se, aby vám nebyla zima, protože pravděpodobně bude foukat, konečně přichází vítr. Rozcvičíme se, budeme dělat tréninkové starty a krátké rozjížďky,“ udílel pokyny mladým závodníkům trenér a jinak vyznavač námořního jachtingu Jan Johan Hirnšal.

Přehrát

00:00 / 00:00

‚Na lodi každý sám a vzdálenosti mezi námi jdou velké.‘ Na Máchově jezeře trénují mladí jachtaři

Pokyny udílel trenér ještě v roušce, po vyjetí na Máchovo jezero si ji ale mohl sundat. Stejně jako mladí jachtaři.

„Jachting má to štěstí, že je individuální sport. Takže když si každý samostatně připravíme lodě, tak máme všichni roušky, a potom na vodě už je mít nemusíme, protože tam je každý úplně sám a vzdálenosti mezi námi jdou dost velké,“ říká Hiršnal Radiožurnálu.

Přímo na vodu se děti z Jachtklubu v Doksech a Starých Splavech už nemohly dočkat. „Nejvíc mě baví západy slunce, když jezdíme,“ říká jeden z nich Ondřej. „Jsme pořád na vodě a nejsme zavření doma,“ dodává jeho kolegyně Zuzana.

V Tokiu nebude chybět český jachting, na mistrovství světa vybojoval olympijskou účast Lavický

Číst článek

Na Máchově jezeře mají mladí jachtaři téměř ideální podmínky k tréninku. A také lodě, které představil Jan Johan Hirnšal.

„Tyhle lodě patří do lodní třídy optimist, každý mistr světa a olympijský vítěz na nich začínal. Ta loď má obrovskou historii. Je to ideální loď na procvičování techniky,“ vysvětluje Hirnšal.

Na další povídání už nezbyl čas. Hlas z megafonu zval na vodu. Foukal totiž ideální vítr do plachet.

Pavel Petr, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme