Vítěz Tour de France 1997 Jan Ullrich přiznal drogovou závislost. Po víkendovém zatčení se chce léčit

Bývalý německý cyklista Jan Ullrich po víkendovém zatčení na Mallorce přiznal, že má problémy s užíváním drog. Čtyřiačtyřicetiletý vítěz Tour de France z roku 1997 nyní oznámil, že je odhodlaný se závislostí bojovat a chce nastoupit na léčení.

Palma de Mallorca Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Z lásky k dětem jdu na terapii. Rozchod se Sarou a odloučení od dětí, které jsem od Velikonoc neviděl a takřka s nimi ani nemluvil, mě hodně sebraly. Proto jsem dělal a bral věci, kterých teď lituju,“ řekl olympijský vítěz ze Sydney listu Bild.

Podle Ullrichova právního zástupce Wolfganga Hoppeho už má cyklista rezervované místo na klinice v Německu. „Jan tam může kdykoli nastoupit. Všichni doufáme, že se rychle zase postaví na nohy,“ uvedl.

Ullrich byl na Mallorce zatčen za násilné vniknutí na cizí pozemek a vyhrožování a strávil noc ve vazbě. Podle informací španělských médií byl napadeným sousedem Ullrichův krajan, herec a režisér Til Schweiger. Soudce v sobotu cyklistu vyslechl a propustil, udělil mu ale zákaz přiblížení.

Pro Ullricha to není první konflikt se zákonem. Loni ve Švýcarsku dostal podmíněný trest na 21 měsíců za nehodu v opilosti z roku 2014.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme