Hrozně jí to přeju, je to motivace, chválil judista Krpálek úspěšnou kolegyni Zachovou

Judisté Lukáš Krpálek a David Klammert se v neděli budou prát na turnaji Masters. Dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek bude soutěžit v hmotnostní kategorii do 100 kg a shazovaní mu vzalo tentokrát více sil, než očekával.

Budapešť Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Judista Lukáš Krpálek bere olympijské zlato

Judista Lukáš Krpálek bere olympijské zlato | Zdroj: Profimedia

„Vždycky jsem to shodil a byl jsem v pohodě, ale teď to bylo špatné. Ale mám to za sebou, musím se dát do kupy a budu doufat, že budu schopný něco předvést,“ říkal pro Radiožurnál Sport unavený Lukáš Krpálek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hrozně jí to přeju, je to motivace, chválil judista Krpálek úspěšnou kolegyni Zachovou

Navíc mu ani los příliš nepřál. Utká se s loňským mistrem světa Turobojevem z Uzbekistánu, který je jako jeden z mála světových judistů vyšší než Krpálek.

Síly pro souboj ale bude čerpat i z výkonů Renaty Zachové, která jako první česká judistka dokázala postoupit až do bojů o medaile na Masters

„Mám z toho úplně husí kůži, protože jí to hrozně přeju. Mám před sebou obrovskou motivaci dorovnat ji a přinést do olympijské kvalifikace co nejvíc bodů, protože to je to, pro co jsme přijeli,“ říká český judista.

Judistka Zachová se přiblížila olympijskému snu, na turnaji Masters v Budapešti skončila pátá

Číst článek

Inspirací nebude Renata Zachová jen pro Lukáše Krpálka, ale i pro Davida Klammerta. Ten se v prvním kole kategorie do 90 kg utká s někdejším světovým šampionem Srbem Majdovem, se kterým dosud český reprezentant prohrál všechny tři vzájemné zápasy.

„Je to pro mě velká výzva, netajím se tím, že bych chtěl porazit každého. Majdova jsem ještě neporazil, takže to, co chci, tam mám. Věřím si, bude to boj o každý centimetr,“ slibuje David Klammert.

Oba čeští judisté nastoupí na tatami mezi mezi 10. a 11 hodinou. Přímé přenosy jejich utkání odvysílá Radiožurnál Sport.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme