Lídři konferencí v NBA nezaváhali. Boston přetlačil New York a Minnesota zdolala Brooklyn

Basketbalisté Bostonu zvítězili v sobotním utkání NBA na palubovce New York Knicks 116:102. Připsali si tak už osmé vítězství za sebou a vedou tabulku Východní konference s náskokem osmi výher před druhým Clevelandem. Mají tak našlápnuto k tomu, aby teprve potřetí za posledních 36 sezon ovládli svou konferenci. Na Západě těsně vládne Minnesota, která se na prvním místě osamostatnila po domácí výhře 101:86 nad Brooklynem.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisty Bostonu Celtics vedl k výhře nad New Yorkem především Jaylen Brown (vlevo), který v zápase zaznamenal 30 bodů

Basketbalisty Bostonu Celtics vedl k výhře nad New Yorkem především Jaylen Brown (vlevo), který v zápase zaznamenal 30 bodů | Foto: Brad Penner-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Boston zápas s Knicks rozhodl ve třetí čtvrtině, když od stavu 67:66 vyhrál následující pasáž 30:11 a získal dvacetibodové vedení. To už si pak v klidu hlídal. Celtics opět předvedli dobrý týmový výkon, kterému kraloval se 30 body Jaylen Brown. New Yorku nepomohlo ani 34 bodů a 9 asistencí Jalena Brunsona.

Také Minnesota rozhodla o výhře nad Brooklynem až ve druhé půli. V první čtvrtině dokonce o 10 bodů prohrávala, ale pak zrychlila hru, dala 25 bodů z protiútoků a postupně soupeře přehrála. Anthony Edwards k tomu přispěl 29 body, Karl Anthony-Towns dal 28 bodů.

Brooklyn doplatil na velmi slabou úspěšnost střelby jen 33 procent. Nets tak nepomohlo ani to, že při absenci hlavního pivota Minnesoty Rudyho Goberta soupeře přeskákali a získali 16 útočných doskoků. Brooklyn tak prohrál i druhé utkání pod dočasným koučem Kevinem Olliem, který během nedávné přestávky pro Utkání hvězd nahradil Jacquea Vaughna.

Již za rozhodnutého stavu 23 sekund před koncem došlo mezi hráči ke strkanici, po které rozhodčí udělili čtyři technické chyby. Německému mistru světa v dresu Brooklynu Dennisovi Schröderovi se totiž nelíbilo, že domácí Mike Conley ještě vystřelil za tři body, když už Nets nebránili. Proto do Conleyho strčil a zamíchali se do toho i další hráči. Po obnovení hry vystřelili i hosté.

Drama v Detroitu

Nejvyrovnanější utkání se hrálo v Detroitu, kde domácí 12 sekund před koncem vyrovnali duel s Orlandem na 109:109. Jenže v poslední vteřině proměnil koš s faulem Paolo Banchero a zajistil Magic vítězství 112:109. Detroit tak zůstává nejhorším týmem soutěže, nevyužil možnost dotáhnout se na Washington.

„Když jsem dostal míč, počkal jsem si na poslední vteřiny a snažil jsem se to rozhodnout. A povedlo se,“ těšilo Banchera, který přitom nehrál nijak dobrý zápas, dal 15 bodů s úspěšností střelby jen 29 procent. V rozhodující chvíli ale tým podržel. „Přesně tohle jsou chvíle velkých hráčů. Paolo ukázal, že nebyl na Utkání hvězd pro nic za nic,“ dodal jeho spoluhráč Jalen Suggs.

Výsledky NBA:

Detroit - Orlando 109:112, Minnesota - Brooklyn 101:86, New York - Boston 102:116.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme