Morant při návratu do NBA rozhodl střelou v poslední sekundě. Golden State porazili Boston v prodloužení

Basketbalista Ja Morant při návratu do NBA po odpykání trestu na 25 zápasů rozhodl střelou v poslední sekundě o výhře Memphisu v New Orleans. Čtyřiadvacetiletý rozehrávač nesměl hrát za videa se zbraní na sociálních sítích, distanc dostal v červnu. Comeback oslavil 34 body, osmi asistencemi, šesti doskoky a dovedl Grizzlies k výhře 115:113.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Ja Morant při návratu do NBA po odpykání trestu na 25 zápasů rozhodl střelou v poslední sekundě o výhře Memphisu v New Orleans

Basketbalista Ja Morant při návratu do NBA po odpykání trestu na 25 zápasů rozhodl střelou v poslední sekundě o výhře Memphisu v New Orleans | Foto: Matthew Hinton-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Memphis během Morantovy absence vyhrál z 25 utkání pouhých šest. V tabulce Západní konference je třináctý, ale se svou oporou si poradil se sedmými Pelicans. Prvním bodem se Morant uvedl už 38 sekund po začátku utkání. V závěru pak trefil střelu na 111:109, poté na 113:111 a se sirénou z nájezdu se prosadil i přes těsnou obranu.

„Pracoval jsem na sobě. Osm měsíců jsem nehrál žádný zápas, a tak jsem měl hodně času na to se o sobě naučit, co je potřeba. Je za mnou spousta těžkých dní, ale basket je mým životem a zároveň mou terapií. Jsem nadšený, že jsem konečně zpátky,“ řekl Morant.

Dramatický souboj Golden State s Bostonem pro sebe po prodloužení vybojovali domácí 132:126. Klíčovým hráčem byl Stephen Curry, jenž zaznamenal poslední sedm bodů a celkem jich nasbíral 33. Šest trojek proměnil i Klay Thompson a v historické tabulce se posunul s 2291 trojkami na 8. příčku před Vince Cartera.

Pátý triumf v řadě vybojovalo Milwaukee, které zdolalo San Antonio 132:119. Damian Lillard táhl Bucks 40 body a dosáhl mety 20 000 bodů, což se mu povedlo jako 51. hráči v historii a osmému mezi aktivními basketbalisty. Triple double za 11 bodů, 16 nahrávek a 14 doskoků nasbíral Janis Adetokunbo. Hostům chyběla jednička draftu Victor Wembanyama, protože šetřil bolavý kotník.

Druhým čtyřicetibodovým střelcem večera byl Kevin Durant, jeho výkon však Phoenixu nestačil. V Portlandu prohrál 104:109. Domácí tým přerušil sérii sedmi porážek, opíral se o Anfernea Simonse s 23 body.

NBA

Golden State - Boston 132:126 po prodl., Milwaukee - San Antonio 132:119, New Orleans - Memphis 113:115, Portland - Phoenix 109:104.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme