Basketbalisté Detroitu nestačili ani na New York a celý listopad nevyhráli. Milwaukee narazilo v Chicagu

Basketbalisté San Antonia ani s jedničkou draftu Victorem Wembanyamou nezažívají nejlepší sezonu NBA. Naposledy podlehli Atlantě doma 135:137. Trae Young jim dal 45 bodů, k nimž přidal i 14 asistencí, a Spurs neuspěli potřinácté v řadě. Detroit má černou sérii ještě delší: prohra v New Yorku 112:118 byla pro něj už šestnáctou.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Quentin Grimes z New Yorku a Cade Cunningham z Detroitu během vzájemného souboje

Basketbalisté Quentin Grimes z New Yorku a Cade Cunningham z Detroitu během vzájemného souboje | Foto: Getty Images | Zdroj: Profimedia

Spurs mohli posledním útokem vyrovnat, ale Young se dobře postavil mohutnějšímu Jeremymu Sochanovi a byl z toho 2,7 sekundy před koncem útočný faul. „Skvělá akce od Trae. Dá se říct, že ještě i zastínila jeho famózní útočný výkon,“ chválil Younga po nejlepším výkonu sezony trenér Quin Snyder.

Vedle Younga nasbíral 24 bodů Dejounte Murray a dvouciferný počet bodů přidalo dalších pět hráčů. Naopak Spurs nebylo nic platných 33 bodů Sochana, 25 bodů Devina Vassella či 21 bodů a 12 doskoků Wembanyamy.

Texaský celek je na bilanci 3-15 poprvé od roku 1996, kdy takto mizerný začátek vyústil v propuštění kouče Boba Hilla tehdejším generálním manažerem Gregem Popovichem. Právě Popovich nastoupil do jeho funkce, přičemž legendární a stále aktivní trenér už na lavičce San Antonia tráví 28. ročník.

Ještě hůř než Spurs jsou na tom Pistons. Stanovili nový klubový rekord a v listopadu neuspěli ani jednou. Vylepšení bilance (2-17) nezabránil ani Cade Cunningham s 31 body. Knicks vedl Jalen Brunson se 42 body.

„My se nesoustředíme na soupeřovu bilanci, ale na věci, ve kterých je dobrý. Víme, že v této lize vás může v daný okamžik porazit každý,“ uvedl Brunson.

Ve skvělých výkonech pokračuje Oklahoma City, vyšlápla si na LA Lakers (133:110). Thunder měli sedm dvouciferných střelců v čele s Shaiem Gilgeous-Alexanderem s 33 body. Hostům nepomohlo ani 31 bodů a 14 doskoků Anthonyho Davise nebo 21 bodů a 12 doskoků LeBrona Jamese.

Překvapivou porážku po prodloužení 113:120 utrpělo Milwaukee v Chicagu, i přes absenci domácích hvězd Zacha LaVina a DeMara DeRozana. Lídr Bulls Nikola Vučević si 29 body vylepšil sezonní rekord. Bucks vedl Janis Adetokunbo s 26 body a 14 doskoky. Milwaukee je po druhé prohře z posledních osmi duelů ve Východní konferenci třetí, Bulls až třináctí.

Ani 44 bodů a 10 asistencí Tyrese Haliburtona neodvrátilo prohru Indiany v Miami 132:142. Golden State zdolali Clippers 120:114 i díky 26 bodům Stephena Curryho.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme