Osmnáctibodové manko v NBA Denver nezastavilo. Obrat proti Golden State završil vítěznou trojkou Jokić

Basketbalisté Denveru zvítězili v NBA 130:127 na palubovce Golden State, poté co v posledních sedmi minutách zlikvidovali osmnáctibodovou ztrátu. Závěrečnou pasáž vyhráli 25:4, zápas rozhodl ve prospěch obhájců titulu trojkou v poslední sekundě Nikola Jokić, který byl nejlepším hráčem zápasu s 34 body, 10 asistencemi a 9 doskoky.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Nikola Jokić (číslo 15) slaví se spoluhráči vítězství nad Golden State

Basketbalista Nikola Jokić (číslo 15) slaví se spoluhráči vítězství nad Golden State | Zdroj: Profimedia

Souboje mezi Denverem a Golden State jsou v této sezoně velmi vyrovnané, ale vždy nakonec úřadující šampioni z Denveru nad nejlepším týmem uplynulé dekády těsně zvítězí. A platilo to i do třetice. A to i přesto, že Warriors vyhráli třetí čtvrtinu o 20 bodů a ještě sedm minut před koncem vedli o 18.

Pak ale Denver začal stíhací jízdu. Hosté se semkli v obraně a ve zbytku zápasu dovolili domácím jediný koš ze hry. A v útoku zavelel Aaron Gordon, který přes Vánoce léčil zranění způsobená psem. Devíti body v řadě nastartoval spoluhráče a celkem zaznamenal 30 bodů, což je pro něj maximum v sezoně. Vše pak završil jeho velký kamarád Jokić, který nejprve 26 sekund před koncem srovnal a následně po domácí ztrátě míče rozhodl střelou v poslední chvíli.

Milwaukee bylo v souboji druhého nejlepšího týmu Východní konference s nejhorším celkem Západu jasným favoritem, ale Spurs kladli odpor. V úvodu sice rychle prohrávali o 13 bodů, ale vrátili se do zápasu a hráli s Bucks vyrovnanou partii. Ještě minutu před koncem bylo skóre vyrovnané 121:121. Jenže favorit měl na své straně Adetokunba, který najel do plné obrany a parádně zasmečoval i s faulem. Spurs už nedokázali odpovědět.

Vedle řecké hvězdy, která zaznamenala 10 z posledních 11 bodů hostů, táhl Bucks Damian Lillard s 25 body a 10 asistencemi. San Antonio se opíralo o Devina Vassella s 34 body a Victora Wembanyamu, autora 27 bodů a 9 doskoků.

Francouzský talent v den svých 20. narozenin opět předvedl několik pohledných akcí. „Je to unikátní talent. Byla zábava proti němu hrát,“ pochválil Wembanyamu Adetokunbo. „Byl to opravdu zábavný zápas, se dvěma unikátními talenty. Wemby byl skvělý, ale Janis byl fenomenální,“ dodal kouč Milwaukee Adrian Griffin.

Výsledky NBA:

Golden State - Denver 127:130, San Antonio - Milwaukee 121:125.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme