Basketbalisté Milwaukee přehráli Miami a vyrovnali osmifinálovou sérii, zadařilo se i Memphisu

Basketbalisté Milwaukee i bez zraněného Janise Adetokunba přehráli doma Miami 138:122 a srovnali sérii osmifinále play-off NBA na 1:1. Vítěz základní části si pomohl především 25 trojkami.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Milwaukee i bez zraněného Janise Adetokunba přehráli doma Miami 138:122 a srovnali sérii osmifinále play off NBA na 1:1

Basketbalisté Milwaukee i bez zraněného Janise Adetokunba přehráli doma Miami 138:122 a srovnali sérii osmifinále play off NBA na 1:1 | Zdroj: Reuters

Také Memphis zabral bez své zraněné hvězdy Ja Moranta, zejména díky vyhlášené obraně porazil Los Angeles Lakers 103:93 a rovněž vyrovnal na 1:1. Denver naopak využil domácí výhody naplno a po výhře 122:113 vede nad Minnesotou již 2:0. Jamal Murray k tomu přispěl 40 body.

Basketbalisté Bostonu vedou v osmifinálové sérii nad Atlantou 2:0, Phoenix a Cleveland vyrovnaly

Číst článek

Bucks při absenci Adetokunba, který si v prvním zápase poranil záda, změnili styl hry a netlačili se tolik do koše. Naopak vystřelili 49 tříbodových pokusů, z nichž 25 propadlo obroučkou. Byl z toho vyrovnaný rekord NBA v utkání play-off.

Výrazně k tomu pomohla lavička. Zejména Pat Connaughton, jenž v prvním utkání šanci nedostal a nenastoupil, trefil šest trojek a dal 22 bodů. Více měli už jen Brook Lopez s 25 body a Jrue Holiday se 24.

Díky přesné střelbě si Milwaukee vypracovalo ve třetí čtvrtině vedení až o 36 bodů a zápas v klidu dohrávalo. Miami tentokrát bylo bez šance i přes 25 bodů Jimmyho Butlera.

Lakers nestačili na Memphis

Memphis čelil nepříjemné situaci, protože po úvodní prohře doma přišel i o Moranta. Grizzlies ale tlak ale ustáli a vytáhli svou vyhlášenou obranu. Lakers se těžko prosazovali a 93 vstřelených bodů je pro ně nejméně v sezoně. Pouze LeBron James se dostal na běžný počet 28 bodů, Rui Hachimura dal 20 bodů, ale ostatní se neprosadili.

Memphis naopak podržel pivot Xavier Tillman, ubránil Anthonyho Davise a vylepšil si osobní rekord na 22 bodů a 13 doskoků. Jaren Jackson přidal 18 bodů a Desmond Bane 17. „Je to pro nás velké vítězství. Byl to skvělý výkon od Tillmana i všech ostatních hráčů,“ řekl trenér Taylor Jenkins.

Pro LeBrona Jamese to byl už 103. zápas s alespoň 20 body a 10 doskoky. Dostal se tak na čtvrté místo historického pořadí, kde dorovnal Tima Duncana. Více mají už jen Shaquille O’Neal, Karl Malone a Kareem Abdul-Jabbar.

Minnesota sice už ve druhé čtvrtině prohrávala o 21 bodů, ale tentokrát dokázala favorizovanému Denveru klást větší odpor zejména díky 41 bodům Anthonyho Edwardse, který vrátil Timberwolves do zápasu. Minnesota dokonce ještě v poslední čtvrtině vedla, ale Nuggets skvěle zvládli koncovku.

Velkou zásluhu na tom měl Jamal Murray, jenž dal v posledních pět minutách devět bodů. Nikola Jokič pak dvakrát nahrál na smeč Aaronovi Gordonovi. Jokič si do statistik připsal 27 bodů, 9 doskoků a 9 asistencí.

1. kolo play-off NBA:

Východní konference - 2. zápas:

Milwaukee - Miami 138:122, stav série 1:1.

Západní konference - 2. zápasy:

Memphis - LA Lakers 103:93, stav série 1:1; Denver - Minnesota 122:113, stav série 2:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme