Basketbalisté Bostonu vedou v osmifinálové sérii nad Atlantou 2:0, Phoenix a Cleveland vyrovnaly

Basketbalisté Bostonu využili naplno domácího prostředí a po výhře 119:106 vedou nad Atlantou v osmifinále play-off NBA už 2:0. Cleveland doma vyhrál nad New Yorkem 107:90 a srovnal sérii na 1:1 a na druhý pokus doma uspěl i Phoenix. Ten dal do druhého duelu vše a vyhrál nad Los Angeles Clippers 123:109, čímž rovněž srovnal sérii na 1:1. Devin Booker k tomu přispěl 38 body a devíti asistencemi.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jayson Tatum smečuje míč do koše

Jayson Tatum smečuje míč do koše | Zdroj: Reuters

Phoenix po úvodní porážce nutně potřeboval vyhrát a hvězdy týmu tak téměř neslezly ze hřiště. Náhradníci Suns se postarali pouze o 13 ze 123 bodů. Vše odtáhla základní pětka, která ale dokázala vydržet se silami až do konce.

Golden State po nesportovním faulu Greena podruhé v play-off NBA padli. Philadelphie opět vyhrála

Číst článek

Tři minuty před koncem sice Clippers snížili na rozdíl šesti bodů, ale ve zbytku zápasu už nepřidali ani bod a Suns výhru v klidu uhájili.

Bookerovi pomáhal zejména Kevin Durant s 25 body a Chris Paul, který dal čtyři ze svých 16 bodů právě v závěru a zlomil odpor soupeře. Clippers táhl s 31 body Kawhi Leonard, Russell Westbrook přidal 28 bodů.

Krejčí nenastoupil

Atlanta s českým reprezentantem Vítem Krejčím na lavičce předvedla bojovný výkon, měla 19 útočných doskoků a vystřelila o 15 střel více než Boston, ale kvůli špatné úspěšnosti jí ani to k výhře nepomohlo.

Proměnila jen 42,6 procenta svých pokusů, zatímco Boston 55,8 procenta. Hawks se v útoku opírali zejména o Dejounteho Murraye s 29 body, Trae Young přidal 24 bodů. Boston spoléhal na Jaysona Tatuma s 29 body, 10 doskoky a 6 asistencemi, Derrick White měl 26 bodů.

„Dnes to bylo hlavně o Derricku Whiteovi. Když je agresivní na koš jako dnes a nesoustředí se jen na obranu, tak jsme opravdu velmi nebezpečný tým,“ prohlásil Tatum.

„Soupeři se hodně soustředí na Tatuma s Brownem, což hodně otevírá prostor pro mě. A já toho prostě musím využívat,“ souhlasil White.

Cleveland byl po úvodní porážce také pod tlakem, který nejlépe zvládl Darius Garland a táhl kavalíry za srovnáním série. Už v prvním poločase dal 26 bodů a určil ráz zápasu, když Cleveland vedl v půli o 20 bodů. Nakonec měl na kontě 32 bodů.

„Tohle je Darius, jak ho známe. Po minulém zápase jsme ho upozorňovali, že nemá přecházet střely a že nám musí v útoku více pomoc. Dnes přišel na zápas s jasným cílem, bylo mu to vidět na očích,“ řekl Donovan Mitchell, který k výhře přispěl 17 body a 13 asistencemi, což je pro něj v play-off osobní rekord. Caris LeVert přidal 24 bodů. Za New York měl nejvíce Julius Randle 22 bodů.

1. kolo play-off NBA:

Východní konference - 2. zápasy:

Boston - Atlanta 119:106, stav série 2:0; Cleveland - New York 107:90, stav série 1:1.

Západní konference - 2. zápas:

Phoenix - LA Clippers 123:109, stav série 1:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme