Kubová na plaveckém mistrovství světa skončila v dalším semifinále, byla patnáctá

Znakařka Simona Kubová se na mistrovství světa ve Fukuoce do finále znakařské padesátky nedostala. V semifinále skončila patnáctá se ztrátou více než čtyř desetin sekundy na postup. Ze semifinále předtím na šampionátu nepostoupila ani na dvojnásobné trati.

Fukuoka (Japonsko) (Aktualizováno: 14:26 26. 7. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Kubová

Simona Kubová | Zdroj: Profimedia

Nejzkušenější česká plavkyně výkonem v rozplavbě zaostala o 27 setin za svým nejlepším letošním výkonem. Na sprinterské trati se přesto prosadila do elitní šestnáctky. Od vyřazení ji dělilo patnáct setin. Byla rychlejší než na loňském světovém šampionátu, kde obsadila v této disciplíně 16. příčku.

Seemanová o setinu neprošla do finále mistrovství světa na 200 metrů kraulem. Má ale jistou olympiádu

Číst článek

„Neplavalo se mi moc dobře, což mě trochu mrzí. Myslím si, že jsem měla moc záběrů a takový zvláštní pocit. Možná jsem nebyla tolik soustředěná, bylo to takové divné. Padesátka je taková, že to tam prostě musím bouchat. Jako bych asi úplně necítila vodu. Možná jsem nechytila první dva záběry a pak mi ta voda trošku jako by utíkala,“ říkala o ranním výkonu rozhovoru pro Radiožurnál Sport.

Oproti rozplavbě si časem 28,16 o dvě setiny pohoršila. Nejrychlejší byla v americkém rekordu 27,10 čtyřnásobná mistryně světa a trojnásobná olympijská medailistka Regan Smithová.

„Mám z toho mnohem lepší pocit než ráno, ale čas byl prakticky stejný. Jsem za semifinále moc šťastná, i když jsem čekala lepší čas. Dvě semifinále jsou ale pro mě stejně velký výsledek,“ řekla po vyřazení.

Nejlepším českým umístěním je zatím devátá příčka Barbory Seemanové v závodu na 200 metrů volným způsobem. Kubová byla čtrnáctá na 100 metrů znak.

ČTK, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme