Ve Francii skončil svátek ragby. Jihoafričané slavili triumf na stadionu, ale i ve fanzóně

Po osmi týdnech skončilo ve Francii ragbyové mistrovství světa. Finále nabídlo napínavý zápas mezi Novým Zélandem a Jihoafrickou republikou, která nakonec o bod zvítězila, obhájila zlato a získala rekordní čtvrtý titul. Jihoafričané slavili nejen na Stade de France, ale taky ve fanzóně na pařížském náměstí Svornosti.

Saint-Denis (Francie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve fanzóně v Paříži při finálovém zápase světového šampionátu v ragby to žilo

Ve fanzóně v Paříži při finálovém zápase světového šampionátu v ragby to žilo | Zdroj: Profimedia

Jihoafričané ve finále porazili Nový Zéland 12:11 a počtvrté v historii se stali mistry světa. Na náměstí Svornosti po zápase slavili fanoušci „Springboks“, kteří tancovali, zpívali a mávali jihoafrickými vlajkami.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak to vypadalo ve fanzóně v Paříži po finálovém zápase světového šampionátu v ragby

„Novozélanďané předvedli výborný výkon, ale jsme nadšeni, že náš tým udržel hubený jednobodový náskok,“ říká Claire s jejím partnerem, kteří na šampionát přicestovali z jihoafrického města Cape Town.

Naopak smutek po finálovém utkání převládal u fanoušků Nového Zélandu. „Jsem smutný a trochu naštvaný, protože jako bývalý hráč ragby už nerozumím pravidlům a tomu, jakým způsobem rozhodčí pískal tento zápas,“ přiznal příznivec Nového Zélandu Sid z Wellingtonu.

V Paříži v sobotu 28. října skončilo mistrovství světa v ragby a po skončení zápasu lidé začali pomalu opouštět fanzónu na náměstí Svornosti.

Martin Balucha, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme