V 77 letech vozí medaile z krasobruslařských soutěží. Jana Přibylová závodí i s o 60 let mladšími

Do patnácti let se paní Jana Přibylová věnovala krasobruslení. Později trénovala dceru, před šesti lety si ale role vyměnily. Dcera se stala trenérkou a Jana Přibylová se na ledovou plochu vrátila. V Tanvaldu s úspěšnou sportovkyní natáčel Pavel Petr.

Tanvald Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jana Přibylová z Tanvaldu má na svém kontě řadu trofejí

Jana Přibylová z Tanvaldu má na svém kontě řadu trofejí | Foto: Jaroslav Hoffmann | Zdroj: Český rozhlas

„Teď se tomu věnujeme společně. Jezdíme na závody. Dělá mi trenérku, přísnou, musím dodržet všechno, co mi nařídí. Tak se takhle trošku rozptylujeme, a hlavně v důchodu. Takže jsem ráda, že je člověk zdravý, a že se tomu může plně věnovat,“ přibližuje Jana Přibylová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Janou Přibylovou, která v důchodovém věku jezdí na krasobruslařské závody. Ptal se jí sportovní reportér Pavel Petr

„Dostala jsem se k tomu téměř až v jednasedmdesáti letech, padesát let jsem měla pauzu. Občas jsem tady s vnučkou šla na přírodní kluziště, a když jsme zjistili, že jsou mezinárodní závody pro adulty, tak mi dcera řekla, že když prý potrénuju, tak příští rok pojedeme spolu,“ vypráví Přibylová.

„Tak jsme se vydali v roce 2017 prvně spolu na mezinárodní závody do Oberstdorfu, kde jsem hned získala zlatou medaili, a myslím, že dcera byla také první ve své kategorii,“ vysvětluje svůj návrat ke krasobruslení.

Co všechno na ledě zvládne? Odkud a jaké má trofeje? Jak vypadají závody a co se na nich hodnotí? Poslechněte si celý rozhovor s Janou Přibylovou, která se sportu věnuje v 77 letech.

Pavel Petr, Redakce ČRo Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme