Ryby plné závaží či vibrační signály v pokeru, sportovní svět řeší vynalézavé podvody

Duo sportovních rybářů na závodech v americkém Clevelandu plnilo ryby po vylovení závažími, aby v konečném součtu dosáhli vyššího čísla. Organizátoři Hustler Casina v Los Angeles zase vyšetřují, jestli Robbi Jade Lewová dostávala tajné signály pomocí vibračního zařízení. Podobný případ řeší i vedení Mezinárodní šachové federace, jak informuje BBC.

Spojené státy Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závaží, které podvodníci vkládali do vylovených ryb

Závaží, které podvodníci vkládali do vylovených ryb | Foto: Jason Fischer (twitter)

Světový šachový šampion Magnus Carlsen před měsícem překvapivě prohrál s 19letým Američanem Hansem Niemannem. Další vzájemný souboj se uskutečnil v online prostoru, Carlsen se ovšem po jediném tahu symbolicky odpojil. Protestoval. 

VIDEO: Australský kriketový reprezentant podváděl, důkaz se snažil schovat v kalhotách

Číst článek

„Věřím, že Niemann podváděl mnohem víc, než říká. A to i v poslední době,“ napsal norský hráč na twitter.

Niemann přiznal podvody v některých internetových partiích pár let zpátky. Například portál Chess.com mu zakázal přístup k utkáním. Carlsen namítá, že je toho víc. Podle Američana jeho soupeř neunesl porážku. Situaci vyšetřují orgány Mezinárodní šachové federace.

Jak údajně Niemann obchází systém? Nejčastěji se skloňuje hypotéza s erotickou pomůckou zvanou anální korálky propojenou na dálku s počítačovým programem, jenž pomocí vibrací radí, jak táhnout.

Stejná teorie se objevuje i ve světě pokeru. Američan Garrett Adelstein z takových praktik obvinil soupeřku Robbi Jade Lewovou. Méně zkušená hráčka totiž ovládla jednu sehrávku nad Adelsteinem nepochopitelným způsobem, který si podle mnohých diváků nemůže obhájit.

Buď špatně počítala, nebo nerozuměla situaci na stole, nebo podváděla. Nechápavé pohledy ostatních hráčů hovořily za vše. Lew podvod popřela, dokonce vrátila část z zhruba pěti vyhraných milionů korun zpátky Garrettovi. Tím ovšem vyvolala ještě víc pochybností.

Podezřele těžké ryby

Další vynalézavou postranní taktiku odhalili organizátoři profesionálních rybářských soutěží na Erijském jezeře u Clevelandu.

„Říkal jsem si, že to není možné. Na dotek jsem uvnitř ryb cítil objekty,“ vysvětloval pro CNN udivený ředitel závodu Jason Fischer.

„V rybách je závaží!“ vykřikl hned, když to zjistil. Ostatní účastníci a diváci dali usvědčené dvojici rázně najevo, co si o jejich pokusu myslí.

„Je tu rodinná atmosféra. Všichni toho hodně obětují, aby se závody mohly pořádat. Nemůžu tomu uvěřit,“ dodal zdrcený Fischer.

Podvodníkům řekl, ať už se nikdy nevracejí. Fischer musel také uklidňovat přítomné a prosit je, aby nechali oba muže v klidu odejít. Samozřejmě bez odměny ve výši kolem 700 tisíc korun.

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme