Přívratský ovládl poslední den Světového poháru v Káhiře. Vyhrál ve třípoložkové střelbě z malořážky

Jiří Přívratský vyhrál v závěrečný den Světového poháru v Káhiře soutěž ve střelbě z libovolné malorážky na 3x40 ran, v níž o svém vítězství rozhodl poslední ranou. Dvaadvacetiletý český reprezentant si na úvod olympijské sezony připsal v této královské disciplíně čtvrté pohárové vítězství v kariéře.

Káhira (Aktualizováno: 16:34 31. 1. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Přívratský

Jiří Přívratský | Foto: Cao Yiming / Xinhua News | Zdroj: Profimedia

Přívratský postoupil do osmičlenného finále ze sedmého místa a medailové příčky neatakoval ještě v úvodní střelbě vkleče, po níž byl šestý. Po položce vleže se posunul na čtvrté místo a skvěle mu vyšla závěrečná eliminace vestoje.

Ještě mi to ani nedošlo, komentoval střelec Štěpán svůj stříbrný úspěch z Evropských her

Číst článek

Český střelec se bez problémů udržoval na příčkách, v nichž se nemusel obávat vyřazení, až postoupil do rozhodujícího souboje o zlato s vedoucím Francouzem Romainem Aufrérem. Před poslední střelou Přívratský na juniorského mistra světa ztrácel 0,4 bodu, předvedl však skvělou ránu 10,7, zatímco jeho devatenáctiletý soupeř tíhu okamžiku neunesl, zapsal jen 7,9 a s odstupem více než dvou bodů skončil druhý.

Spravení nálady

Ostravský rodák Přívratský si v třípolohové střelbě více než spravil náladu z víkendové soutěže ve vzduchové pušce, v níž neprošel do finále. Vítěz domácí ankety o nejlepšího střelce za minulý rok si ve Světovém poháru připsal včetně týmových závodů už osmý triumf.

Další čeští střelci dnes do finále nepostoupili. Petr Nymburský s Filipem Nepejchalem se v třípolohové střelbě seřadili na 19. a 20. místě, nejlepší Češka ve sportovní malorážce na 3x40 ran Aneta Brabcová byla patnáctá.

V soutěži smíšených dvojic ve skeetu těsně unikl českému páru Daniel Korčák, Barbora Šumová postup do duelu o bronz a skončil pátý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme