Plážová volejbalistka Sluková chce pomáhat mladým. Nově tvoří pár s nadějnou Žolnerčíkovou

Před měsícem pětatřicetiletá plážová volejbalistka Markéta Nausch Sluková přišla o parťačku. Helena Havelková se z písku vrátila k šestkovému volejbalu. Teď už ale má zkušená hráčka a zároveň maminka dvouleté dcery Mayi novou spoluhráčku.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Nausch Sluková v akci. Čeká jí spolupráce s novou hráčkou

Markéta Nausch Sluková v akci. Čeká jí spolupráce s novou hráčkou | Zdroj: Sport Invest

„Ukončení kariéry jako plážové volejbalistky ze strany Helči mě zaskočilo. Chvíli mi trvalo, než jsem se zorientovala a zjistila všechny moje možnosti. Musela jsem si říct, jakým směrem se chci ubírat, aby mi to dávalo vnitřně ještě smysl. Přece jenom už mi není dvacet let a mám před sebou už jen pár let kariéry,“ popisuje Markéta Nausch Sluková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechnetě si, co si plážová volejbalistka Markéta Nausch Sluková slibuje od spolupráce s novou parťačkou

Česká reprezentantka, která za kariéru vystřídala tři hlavní spoluhráčky, Kristýnu Kolocovou, Barboru Hermannovou a naposledy Helenu Havelkovou, nyní ale trochu upozaďuje vrcholné ambice. Do návratu po porodu investovala hodně a končit ještě nechce. Poslední roky kariéry chce smysluplně naplnit. 

„Řešila jsem, abych roky zúročila nějak produktivně, a největší smysl mi dává to, že si k sobě vytáhnu nějaké mláďátko. Pomůžu mladé hráčce k přechodu z juniorské kategorie do profesionálního volejbalu. Chci pomoci zkušenostmi, nahranými body a také tím, že jsem hrála ve světě posledních patnáct let,“ přibližuje Sluková.

Mladá hráčka, která bude nastupovat vedle Slukové, už nějaké turnaje absolvovala. „Daly jsme se dohromady s jednadvacetiletou hráčkou Karin Žolnerčíkovou z Ostravy. Domluvily jsme se po odehrání jednoho spontánního turnaje v Polsku, že to spolu zkusme. Máme za sebou turnaj v Polsku, Rakousku a teď nás čeká v příštím týdnu turnaj v Brně. Pak vyrazíme pravděpodobně na mistrovství republiky. Karin ještě studuje na univerzitě v Americe, takže vyjednáváme s univerzitou, aby ji během podzimu pustila se mnou na nějaký challenger. Ještě úplně nevíme, jaký to bude,“ doplňuje Sluková.   

David Procházka, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme