Strýcová se s domácími fanoušky rozloučila prohrou v 1. kole, podlehla Raianové z Indie

Tenistka Barbora Strýcová dohrála při rozlučce s domácími fanoušky na turnaji WTA Tour v Praze v 1. kole. Sedmatřicetiletá rodačka z Plzně nestačila v odloženém duelu na Ankitu Rainaovou z Indie, které podlehla za dvě hodiny a 27 minut 6:3, 3:6, 4:6.

Praha (Aktualizováno: 16:56 2. 8. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

profimedia-079369812_230802-151246_mim.jpg

profimedia-079369812_230802-151246_mim.jpg | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Čerstvá dvojnásobná wimbledonská vítězka ve čtyřhře se měla utkat se 196. hráčkou žebříčku v úterý. Pořadatelé ale odložili duel kvůli pozdnímu startu na středu.

Strýcová konec nepřehodnotila. ‚Rozloučím se na US Open. Pak si chci zaběhnout maraton,‘ přiznává

Číst článek

Pro Strýcovou šlo o předposlední turnaj v rámci rozlučkového turné, které si naplánovala po mateřské přestávce. Kariéru plánuje definitivně ukončit po zářijovém US Open.

Po utkání si Strýcová vysloužila potlesk zaplněných tribun stadionu ve Stromovce. Od pořadatelů dostala kytici a zhlédla vzpomínkové video s největšími úspěchy. Během ceremoniálu se neubránila slzám.

„Je toho ve mě hrozně moc. Jsem hrozně šťastná, i když říkat to po prohraném zápase je zvláštní, ale jestli se bavíme o mé kariéře a o posledním zápase tady v Čechách. Takový sport je a někdy to prostě nevyjde. Na turnaj jsem nebyla fyzicky připravená, protože jsem léčila zranění a pořád ho léčím, ale jsem šťastná, že jsem zažila to, co jsem zažila,“ sdělila Radiožurnálu Sport Strýcová.

Průběh zápasu

Bývalá semifinalistka Wimbledonu z dvouhry Strýcová měla lepší úvod. Po brejku se ujala vedení 3:1. O sedm let mladší Rainaová, která se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace, sice v sedmé hře také prolomila soupeřčino podání, Strýcová ale reagovala dalším brejkem a využila při servisu třetí setbol.

Česká tenistka měla v úvodu druhé sady k dispozici další dva brejkboly. Nevyužila je, Rainaová vzápětí ukořistila její servis a vedla 3:1. Indka už do konce setu Strýcové další brejkbol nenabídla a vynutila si rozhodující sadu.

V ní Strýcová vedla 3:1, ale brejk nepotvrdila. Klíčový moment přišel v deváté hře, kdy Češka sice odvrátila čtyři brejkboly, při pátém už ale nasměrovala míček do autu. Rainaová poté při servisu odvrátila dva brejkboly a zužitkovala první mečbol. V osmifinále vyzve Lindu Noskovou.

Pořadatelé připravili pro Barboru Strýcovou rozlučkové video:

dpr, mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme