Plíšková vydřela na úvod Turnaje mistryň po téměř dvou a půl hodinách výhru nad Muguruzaovou

Tenistka Karolína Plíšková vstoupila do Turnaje mistryň v mexické Guadalajaře vítězně. Turnajová trojka vydřela výhru nad Španělkou Garbiňe Muguruzaovou ve skupině Teotihuacán po boji 4:6, 6:2 a 7:6 za dvě hodiny a šestadvaceti minut.

Guadalajara (Mexiko) (Aktualizováno: 9:00 11. 11. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková vstoupila do Turnaje mistryň v mexické Guadalajaře vítězně

Tenistka Karolína Plíšková vstoupila do Turnaje mistryň v mexické Guadalajaře vítězně | Foto: Henry Romero | Zdroj: Reuters

V úvodním utkání skupiny prohrála vítězka Roland Garros Barbora Krejčíková v souboji debutantek na vrcholu sezony s Estonkou Anett Kontaveitovou 3:6 a 4:6.

Plíšková sice vedla 2:0, ale pak chybovala a prohrála čtyři hry v řadě. Od druhého setu se Češka zlepšila. Hrála razantněji, při svém podání ztratila jen dva fiftýny a díky dvěma brejkům si vynutila rozhodující dějství. 

Ve třetí sadě měla Plíšková za stavu 5:4 při podání Španělky první dva mečboly, ale soupeřka si nejprve pomohla kvalitním servisem a poté česká tenistka netrefila dobře míč. Vzápětí se při svém servisu dostala ze stavu 15:40 a rozhodla v tie-breaku. Při třetím mečbolu poslal míč do autu, ale čtvrtý už proměnila po chybě Muguruzaové. 

VICTORIOUS✨

🇨🇿 @Karolina Pliskova shines under the Guadalajara moonlight!🌙

She defeats Muguruza in a three set thriller 4-6, 6-2, 7-6 at the @WTA Finals!

#AKRONWTAFinals

05:13 – 11. 11. 2021

52 429

„Popravdě jsem nebyla moc klidná. Cítila jsem, že mám navrch, měla jsem breakbally na 5:3 a byla jsem blízko, ale najednou se to začalo otáčet. Bylo to trochu vyhrocené. Atmosféra ale byla skvělá, byla jsem překvapená, jak byli lidé živí, i když jsme některé části kazily a výměny nebyly dobré,“ řekla Plíšková.

Česká tenistka tak porazila Muguruzaovou ve skupině na Turnaji mistryň i potřetí, uspěla už v letech 2016 a 2017. Vzájemnou bilanci se Španělkou si vylepšila na 9:2.

Tenisový Turnaj mistryň v Guadalajaře (tvrdý povrch, dotace pět milionů dolarů):
Dvouhra
Skupina Teotihuacán:
Karolína Plíšková (3-ČR) - Muguruzaová (6-Šp.) 4:6, 6:2, 7:6 (8:6).
Čtyřhra
Skupina Tenochtitlán:
Aojamaová, Šibaharaová (2-Jap.) - Juraková, Klepačová (7-Chorv./Slovin.) 6:0, 6:4.

ČTK, Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme