Clijstersová se v Dubaji znovu vrátí k tenisu. ‚Vždycky byla hodně soutěživá,‘ říká Hantuchová

Ženský tenisový turnaj v Dubaji měl zřejmě nejsilněji obsazenou kvalifikaci za poslední roky, ale nejenom tím je letos výjimečný. Právě na zmíněném podniku začne druhý comeback slavné Belgičanky Kim Clijstersové. Její pondělní utkání s finalistkou nedávného Australian Open Španělkou Garbiňe Muguruzaovou je jednou z nejočekávanějších událostí sezony.

Dubaj Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kim Clijstersová během tréninku před turnajem v Dubaji

Kim Clijstersová během tréninku před turnajem v Dubaji | Foto: YORICK JANSENS | Zdroj: Reuters

Šestatřicetiletá Kim Clijstersová se vrátí na kurty poprvé od roku 2012, kdy kariéru podruhé ukončila. Před začátkem turnaje si pochvalovala nedělní trénink s někdejší světovou jedničkou Rumunkou Simonou Halepovou i to, že se po měsíční přípravě každým dnem zlepšuje. A těší se na pondělní zápas s další bývalou světovou jedničkou Muguruzaovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kim Clijstersová se vrátí na turnaji v Dubaji k profesionálnímu tenisu. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

Také Kim Clijstersová bývala nejlepší tenistkou světa. V éře, kdy bylo na okruhu víc dominantních hráček a kdy špička nebyla tak vyrovnaná jako dnes. I proto je na druhý návrat hodně zvědavá Slovenka Daniela Hantuchová, bývalá soupeřka slavné Belgičanky a v současnosti televizní komentátorka.

„Byla jsem z toho překvapená. Kim toho už hodně dosáhla, založila rodinu. Byla ale vždycky hodně soutěživá,“ naráží Hantuchová na velké úspěchy, kterých už Belgičanka na kurtu dosáhla. I na tři ze čtyř grandslamových titulů ze dvouhry, které získala po svém prvním návratu, než zase v roce 2012 kariéru podruhé ukončila. Teď se tedy vrací znovu.

„Nebude to mít lehké. A to i fyzicky, navíc musí počítat s náročným cestováním. Má můj obdiv a držím jí palce,“ řekla Radiožurnálu Daniela Hantuchová, která může v pondělí odpoledne sledovat začátek dost možná složitého, ale mimořádně očekávaného návratu.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme