Krejčíková postoupila v San Diegu už do semifinále. Brazilku Haddad Maiovou zdolala ve dvou setech

Barbora Krejčíková si na turnaji v San Diegu zahraje semifinále. Sedmadvacetiletá česká tenistka porazila Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou 6:4, 6:3 a ve dvouhře se dostala nejdále od zranění kotníku ve Wimbledonu. O třetí letošní finále bude bojovat proti domácí Američance Danielle Collinsové. Ve hře o titul je Krejčíková v Kalifornii také s tradiční deblovou partnerkou Kateřinou Siniakovou, v pátek je rovněž čeká semifinále.

San Diego Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková | Zdroj: Profimedia

Světová třináctka Krejčíková si poradila s brazilskou dvacítkou i potřetí ve dvou setech. Collinsovou naopak nezná. „Nikdy jsem proti ní nehrála, nikdy s ní netrénovala, takže nevím, co čekat,“ řekla pro web WTA Tour šampionka předloňského Roland Garros.

Krejčíková má ze singlu šest titulů, poslední získala v únoru v Dubaji. V červnu hrála finále v Birminghamu, ale po wimbledonském zranění přišla série čtyř porážek. Proti Haddadové Maiaové začala nástupem 5:1, Brazilka se však přiblížila na jediný game. Při vlastním servisu Krejčíková set ukončila.

„Zůstala jsem klidná. Čekala jsem, že bude bojovat a pokusí se využít každou příležitost. Ale soustředila jsem se na sebe, na své údery,“ řekla Krejčíková. Ve druhé sadě po dvou brejcích vedla 3:0 a vedení už nepustila.

Tenisový turnaj žen v San Diegu (tvrdý povrch, dotace 780 637 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Krejčíková (4-ČR) - Haddadová Maiaová (7-Braz.) 6:4, 6:3, Navarrová (USA) - Sakkariová (3-Řec.) 6:4, 0:6, 7:6 (7:4).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme