Rosol přiblížil Česko do finále Davis Cupu. Na Slovensku navázal na úvodní výhru Veselého

Čeští tenisté vedou v Bratislavě nad Slovenskem 2:0 a jsou blízko postupu na finálový turnaj Davis Cupu. Lukáš Rosol zdolal Andreje Martina dvakrát 6:4 a navázal na úvodní dvousetové vítězství Jiřího Veselého nad Jozefem Kovalíkem.

Bratislava (Aktualizováno: 19:50 6. 3. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Lukáš Rosol

Český tenista Lukáš Rosol | Foto: Milan Kammermayer | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Šestadvacetiletý Veselý zaznamenal v soutěži o „salátovou mísu“ desátou výhru ve dvouhře a vyrovnal svou singlovou bilanci na 10:10.

„Je to na mě vidět, že jsem daleko klidnější, než jsem býval. Jsem rád, že jsem tu pohodu dokázal udržet, protože vím, jak pro mě ta daviscupová utkání bývala svazující. Takovou výhru jsem potřeboval, abych se přesvědčil, že umím zahrát dobře i tady. Doufám, že forma vydrží,“ řekl Radiožurnálu po zápase Veselý.

Rosol zaváhal jen na začátku

Rosol vzápětí přidal své čtrnácté singlové vítězství v Davis Cupu. Zaváhal jen v úvodu druhého setu, ale skóre 1:3 otočil. „Bylo to hodně o mně, jestli budu dělat chyby, nebo ne. Andrej vyčkával. Vzal jsem to do svých rukou a šlo to. Ještě nepatřím do starého železa,“ radoval se čtyřiatřicetiletý tenista.

Vítěz utkání postoupí na finálový turnaj, který se bude hrát v Madridu 23. až 29. listopadu. Dvanáct celků z kvalifikace doplní ve finále loňské semifinalisty Španělsko, Kanadu, Británii a Rusko a držitele divokých karet Francii a Srbsko.

Češi mohou utkání na antuce v bratislavském Národním tenisovém centru rozhodnout v sobotu již ve čtyřhře. Vítězný tým postoupí na finálový turnaj, který se bude hrát v Madridu 23. až 29. listopadu.

Dvanáct celků z kvalifikace doplní ve finále loňské semifinalisty Španělsko, Kanadu, Británii a Rusko a držitele divokých karet Francii a Srbsko.

Kvalifikace tenisového Davis Cupu v Bratislavě (antuka):

Slovensko - ČR 0:2
Kovalík - Veselý 3:6, 5:7, Martin - Rosol 4:6, 4:6.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme