Djoković chválil český tenis. ‚Máte zářnou budoucnost,‘ řekl a zmínil i vzájemné finále Davis Cupu

Srbský tenista Novak Djoković ovládl v neděli US Open a získal svůj 24. grandslamový titul. Po velkém úspěchu však neotálí a vydal se do Valencie pomoct Srbsku v základní skupině letošního David Cupu, kde by měl v sobotu nastoupit proti českému výběru. Na tiskové konferenci mluvil po otázce Radiožurnálu Sport o současném českém tenisu.

Valencie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djoković na tiskové konferenci k Davis Cupu

Novak Djoković na tiskové konferenci k Davis Cupu | Zdroj: Profimedia
„Český tenis má velmi úspěšnou tradici už po mnoho dekád, jak v mužích, tak ženách. Ženy si teď vedou hodně působivě. Myslím, že máte čtyři nebo pět hráček v první třicítce,“ promluvil o českých tenistkách, a narážel tak například na Markétu Vondroušovou, která si letos došla pro titul ve Wimbledonu.
Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si jak Novak Djoković mluví o českém tenisu

„V mužích dochází ke změně generace. Berdych a Štěpánek vyhráli několikrát Davis Cup, dokonce nás porazili před deseti lety v Bělehradě. Představovali asi zlatou generaci českého mužského tenisu,“ popisoval finále Davis Cupu v roce 2013, kde získal rozhodující bod Radek Štěpánek, který samotného Djokoviće chvíli trénoval.

Tréninky s Menšíkem

„Ale Lehečka, Macháč i Menšík hrají velmi dobře. Viděl jsem je tady. Lehečka je mladý hráč, kterému se daří postupovat vzhůru, je velmi talentovaný a má potenciál dojít daleko. S Menšíkem jsem několikrát trénoval. Je top talent českého tenisu. Je skvělé, že se mu dařilo na US Open, když postoupil do třetího kola,“ narážel i na Jakuba Menšíka, který si tréninky s Djokovićem velmi pochvaloval.

„Myslím, že český tenis je v dobrých rukou, máte zářnou budoucnost. Kapitán týmu má hodně zkušeností. Vzhledem k historii a tradici není překvapení, že český tenis, ženský i mužský, má momentálně tolik úspěchů. Máte i skvělé trenéry a experty. Třeba Pavla Koláře, který mně i mé rodině v posledních letech několikrát pomohl,“ uzavřel odpověď srbský tenista.

David Prouza, lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme